KB – BKV Norrtälje 3–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK vann toppmatchen mot BKV Norrtälje i lördags med 3–2 efter sen vändning.

KB började lovande och ägde spelet på Stadshagen. I den nionde minuten kom 1–0 när Andreas Flyckt fick en perfekt passning av Modou Gassama och satte bollen med bredsidan bakom Anton Hermansson i gästernas mål. Bara ett par minuter senare skapade Modou Gassama en bra möjlighet att öka på ledningen när han tog emot, lyfte över en försvarare och avslutade på volley med vänstern. Bollen studsade tätt utanför stolpen. Istället för 2–0 kom 1–1 då Brwa Pishdari elegant nickade in det perfekta inlägget från Andreas Bagger via ribban.
Annars var första halvleken tät och lagen hade inga superheta mållägen.
Därför var det lite överraskande att BKV tog ledningen i första halvlekens sista sekunder via en kantfrispark som först nickskarvades av hemmaförsvararen Sebastian Bergenheim innan den touchade Andreas Bellander och in i bortre hörnet.
– Jag tycker att vi spelade rätt bra i första halvlek, kändes surt att gå in i omklädningsrummet med underläge. Även om Norrtälje alltid kan hota när de har en sån vass spelare som Emil Skogh på kanten så kändes det som vi hade rätt bra koll på dem i spelet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek började BKV Norrtälje bäst och Emil Skogh hade ett jätteläge att sätta 1–3. KB reste sig och tog över spelmässigt. De röda förlade spelet på offensiv planhalva och skapade tryck. Det skulle dröja till 77:e minuten innan kvitteringen kom när Modou Gassama tryckte in bollen från nära håll. Minuten efter hade Sunday Abohwo ett vasst skott precis utanför som hade betytt 3–2.
Slutet blev dramatiskt med flera tvära kast.
I 80:e minuten pekade domaren Richard Holöien på straffpunkten sedan Modou Gassama bedömdes ha dragit ned Noi Olafsson, som förstärkte rejält i fallet. Andreas Bellander klev fram, men Viktor Segerström chansade rätt och klarade straffen.
– Jag har sett situationen på video och det var en märklig bedömning av domaren då det kändes som båda höll i varandra och deras spelare tog en chansning och kastade sig. Bollen var ju inte i närheten, den satt ju i händerna på Viktor som stod tio meter bort. Nu vann vi så då kan vi släppa det. Det hade varit oerhört surt att förlora på det sättet.

Fem minuter senare fick istället KB en frispark i inläggsläge. Målvakten klarade första försöket, men returen landade hos Sunday Abohwo som tryckte in 3–2.
BKV gav inte upp och pigge Emil Skogh sprang sig loss på kanten och ordnade så när 3–3 bara minuten senare. Men KB höll ifrån och tog tre starka poäng.
– Vi spelade en del bra fotboll första halvlek. Sedan hade vi en riktigt svag start på andra. Men vi reste oss från det psykologiska målet vi fick emot oss i slutminuten av första, vi reste oss från den tröga starten efter paus, vi reste oss från kallduschen när domaren plötsligt pekar på straffpunkten. Det tyder på en speciell moral i det här gänget, säger Kalle Karlsson.
Han plussade extra för offensiva trion Sunday Abohwo, Modou Gassama och Andreas Flyckt.

Karlbergs BK–BKV Norrtälje 3–2 (1–2)
Mål: 1–0 (9) Andreas Flyckt (Modou Gassama), 1–1 (15) Brwa Pishdari, 1–2 (45) Andreas Bellander, 2–2 (77) Modou Gassama, 3–2 (85) Sunday Abohwo.
Publik: 130 (på Stadshagens IP).