KB – Boo FK 1–1

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK kryssade i hemmapremiären mot topptippade Boo FK (1–1).

KB fick en fin comeback i division 2 norra Svealand genom segern mot Sundbybergs IK i premiären för en vecka sedan. På lördagen tog man emot Boo FK i hemmapremiären på Stadshagens IP.
Förmiddagens duggregn gjorde att de stora åskådarmassorna stannade hemma. De mest tappra, 112 åskådare, fick se en första halvlek där Boo inledde starkast. Gästerna hotade med ett par, tre avslut som Viktor Segerström i hemmamålet dock klarade utan större besvär. KB:s bästa chans var precis i inledningen av matchen då ett inlägg från vänster så när nådde fram till Modou Gassama. I mitten av halvleken fick Boo ett jätteläge då två spelare ställdes ensamma med Segerström. Men Keivan Keshavarz sprang hem och bröt heroiskt framför fötterna på Fabakary Sanneh som hade haft öppet mål.
Om Boo FK blev ”bestulna” på ett givet mål i den situationen fick de ledningsmålet till skänks av domaren Johan Kjellin som blåste straff i 38:e minuten när Fabakary Sanneh föll väldigt enkelt i straffområdet. En mycket märklig straff då domaren annars lade en hög ribba och tillät en hel del.
Chiharu Stocklassa satte den i nät via händerna på Segerström, men KB reste sig snabbt. Bara två minuter senare drev Mathias Karelius fram bollen och sköt in 1–1 i bortre hörnet.

I andra halvlek var spelet mer jämnt. Boo hade mer boll, men KB hade de farligaste lägena. Modou Gassama var fri i andra halvlekens upptakt, men fick bollen för långt ifrån sig och Alexander Andersson i Boomålet hann ut för att avvärja. Gassama hade även en nick tätt utanför, medan Ivan Förlin fick den bästa chansen på Sebastian Bergenheims fina inlägg. Dessvärre blev avslutet för tamt. KB hade också en straffsituation i mitten av halvleken men domaren friade.
– Jag tycker vi stod upp bra mot ett kvalificerat motstånd. Boo hade en del avslut i första halvlek, men i andra tycker jag att vi fick bättre kontroll på dem, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–Boo FK 1–1 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (40) Mathias Karelius (Keivan Keshavarz).
Publik: 112 (på Stadshagens IP).