KB dam: Halvtidsrapport

Thomas BahnsonDam, Nyheter

1.Lidingö 8m 19p
2.Essinge 8m 18p
3.Lindhagen 8m 16p
4.Karlberg 9m 15p
5.Spånga 8m 15p
6.Åkersberga 8m 9p
7.Vallentuna 8m 7p
8.Marieberg 9m 7p
9.Vasastan 8m 1p

Säsongen öppnades med match mot Marieberg. Resultatet blev 1-1. Det var en jämn match där lagen hade varsin halvlek och ett slutresultat som vi fick vara nöjda med. Men insatsen i första halvlek var inte godkänd.

Poäng: 1
Betyg: 6/10
Känsla: Ånger

I andra omgången mötte vi Spånga. Återigen en dålig första halvlek där vi släpper igenom deras anfallare gång på gång. Trots en bra andra halvlek och ett tappert försök till en upphämtning så räckte det inte utan det blev en 3-4 förlust. 

Poäng: 0
Betyg: 4/10
Känsla: Besvikelse och ånger

I tredje omgången åkte vi till Vallentuna. I en match vi dominerade kom vi tillbaka från ett underläge till att vinna med 4-1, som får sägas ha varit i underkant. 

Poäng: 3
Betyg: 7/10
Känsla: Lättnad och glädje 

I fjärde omgången tog vi oss an Essinge IK. Det var en klockren insats defensivt och offensivt och vi vann med 4-0. Ett speciellt bra resultat med tanke på Essinges tabell-läge. 

Poäng: 3
Betyg: 10/10
Känsla: Stolthet

I femte omgången mötte vi serieledande Lidingö på bortaplan. I en taktisk och defensiv masterclass var vi 2 minuter ifrån en vinst men Lidingö kvitterade på övertid och vi fick nöja oss med 2-2. Ett surt resultat när vi visste att vi hade några poäng att ta in på dom. 

Poäng: 1
Betyg: 9/10
Känsla: Stolthet och besvikelse 

I sjätte omgången tog vi emot Vasastan. En dålig första halvlek följdes av en bra andra halvlek och det blev till slut en säker 4-0 vinst. 

Poäng: 3
Betyg: 8/10
Känsla: Glädje 

I sjunde omgången åkte vi ut till Åkersberga och spelade på naturgräs för första gången. Det hanterade vi väldigt dåligt och åkte hem med en 0-3 förlust mot dåvarande jumbon i tabellen. 

Poäng: 0
Betyg: 0/10
Känsla: Ilska 

I åttonde omgången mötte vi Lindhagen. Efter en jämn match tog vi ledningen i 80e minuten och trodde vi hade segern i hamn men Lindhagen kvitterade sent på ett misstag från oss. Riktigt surt att det bara blev 1-1. 

Poäng: 1
Betyg: 7/10
Känsla: Frustration

I nionde och sista omgången innan sommaren mötte vi Marieberg igen. Denna gång hade vi större delen av matchen under kontroll och kunde ta hem en 2-1 vinst trots en sen forcering av Marieberg. 

Poäng 3
Betyg: 8/10
Känsla: Glädje och lättnad

Poängrad: 1-0-3-3-1-3-0-1-3
Betygskala: 6-4-7-10-9-8-0-7-8

Analys: 

Nu ska det sägas att vi har 1 match mer spelad än de flesta, men vi har gjort 21 mål som är näst flest av alla lag och det är positivt. Av de 21 målen har Lilja Björk gjort 9 av dem och assisterat till ytterligare 5 och är spelaren som leder interna poängligan så här långt. Bakåt har vi släppt in 13 mål och det är också det näst bästa snittet per match. 

Vi har endast förlorat 2 av 9 matcher, men samtidigt endast vunnit 4 av 9 matcher. 2 av de 3 oavgjorda borde varit vinster och då hade vi gått till uppehåll i serieledning. Vi har varit bäst mot lagen i toppen och botten men haft svårt mot lagen precis under oss i mitten av tabellen. 

Känslan inför hösten? 

Bortsett från en rejäl plump mot Åkersberga och till viss mån Spånga har alla matcher i stort sett kunnat sluta med vinst för KB. Och kan vi bara fila bort de individuella misstagen i de avgörande lägena så ser vi på hösten med optimism att vi kan ha ett ord med i spelet om 1a platsen. Det kommer bli svårt och det kommer krävas mycket men möjligheten finns absolut. 

Serien drar igång igen 18/8 mot Lindhagen på Essinge IP 18.00.

Kommentarer

kommentarer