KB Dam reser sig, slår Vaxholm med 4-0

Thomas BahnsonDamLeave a Comment

Efter måndagens förlust var det oerhört viktigt att vinna denna match. Det är väldigt jämnt i toppen och ingen har råd att hamna i en formsvacka.

Förutsättningarna var värdelösa rent ut sagt, vi har brottats med skador och bortfall hela året och denna helg var inget undantag, vi fick till slut ihop 10 tappra spelare som i och för sig var spelsugna och taggade. Vi har klarat oss under sådana förhållanden tidigare i år och det var inget undantag denna gång heller.

Vi spelade som vi var 12 på plan och vi hade kontroll över tillställningen. Det tog ett tag innan vi fick det första målet men när det kom så lossnade det för oss. Vi fick till en hel del mönsteranfall i andra halvlek som bådar gott för fortsättningen.

Charlotte gjorde en strålande insats i anfallet och fick göra både första och sista målet för dagen. Ellen fick äntligen näta igen och välförtjänt var det, hon har slitit enormt på mittfältet hela året. Sofie Nagornoff fick också göra sitt första mål för damerna i år.

Man måste beundra dessa tjejer, hur dom gång på gång vinner i numerärt underläge. Försvarsspelet är grunden till denna bedrift, det har sett oförskämt stabilt ut hela säsongen och mot Vaxholm var Emma, Ida och Kristin en vägg.

Laget:

Klara

Emma Ida Kristin

Lotta Minca Ellen Sanna

Sofie

Charlotte

KB Dam – Vaxholm 4 – 0 (1 – 0)

1 – 0 Charlotte Ahlberg

2 – 0 Sofie Nagornoff