KB dam – Skogås/Trångsund 4 – 1

Thomas BahnsonDam0 Comments

Damerna mötte i söndags Skogås/Trångsund i en träningsmatch på Stadshagens IP. Vi kom till start med en full bänk och ett starkt lag. Första träningsmatchen mot Hanvikens SK gick inte som planerat men det var premiär och då får man förvänta sig att allt inte sitter perfekt.

Vi hade svårt att komma in i matchen första kvarten, vi pressade högt och vann många dueller men var slarviga i passningsspelet och fick jobbiga kontringar emot oss, deras 0-1 mål kom till på en exakt sådan situation.

Ju längre matchen gick desto mer fick vi ordning på passningarna, och matchen igenom fungerade vår höga press perfekt och vi parkerade större delen av matchen på offensiv planhalva. Vi hade pga detta alltid nära till mål och vi skapade fler och fler målchanser.

1-1 sköt Caroline Åhlström på en passning från Minca. På 2-1 målet returnerade Carro tjänsten genom att assistera Minca Olin. 3-1 gjorde Malou Bäckström efter ett fantastiskt inlägg av Maria Larsson, och Minca/Carro samarbetet fortsatte då Minca sköt in sista 4-1 målet på en passning från Carro.

Jag är väldigt nöjd med hela lagets försvarsspel och det vi fick se i andra halvlek när vi gång på gång satte ut bollar på djupledslöpande yttrar. Detta var ett stort steg i rätt riktning.

Laget:

Malou/Klara