Enebyberg – KB dam 1-2

Thomas BahnsonDamLeave a Comment

Pressen var på oss, två matcher mindre spelade och 7 poäng efter serieledarna Vasastan, för att haka på krävdes nästan en vinst.

Förutsättningarna kändes äntligen bra igen och vi visade vår kvalité i början av matchen. Otaliga anfallskombinationer skapade tryck på dom och vi fick snabbt utdelning.

Ellen slog en fin hörna som Disa tajmade perfekt och nickade in till 1-0! Kort därefter ökade vi på ledningen när Louise dribblade sig loss i en trång situation på kanten och slog ett hårt inlägg mot straffpunkten till Hannah som nickskarvade bollen snyggt in i bortre krysset, två nickmål, 2-0!

Jag tyckte vi kontrollerade hela första halvlek men det blev inga fler mål, istället fick Enebyberg in en reducering i halvlekens absolut sista sekund. En genomskärare kom som Sanna precis hann ut till, vann motlägget men en annan spelare slog in bollen i öppet mål. Domaren blåste av vid avspark, lite surt men vi ledde och kände oss starka.

I andra halvlek spelade Enebyberg upp sig, deras duktige målvakt frustrerade oss och deras vassa anfallare var ett konstant hot, Sanna var dock med på noterna i mål. Det kunde blivit några mål framåt och bakåt.

Klara hade några chanser som inte ville in, men resultatet stod sig och vi fick med oss alla poäng!

Försvarsspelet var än en gång väldigt bra, hela laget jobbar hårt och bidrar till detta. Idag hittade vi även anfallskombinationer.

Det var en helt rättvis seger av ett slagkraftigt lag, nu ligger vi på delad andra plats i tabellen men spelar vår hängmatch mot Danderyd på söndag och då finns chansen att skapa en liten lucka ner till Långholmen och Rotebro.

Laget:
Sanna – Charlotte, Lisa, Disa, Kristin – Emma.S, Maria, Ellen, Louise – Hannah, Klara

Avb: Fillipa

Enebyberg – Karlberg 1 – 2 (1 – 2)
0-1 Disa (Ellen)
0-2 Hannah (Louise)