KB – Enebybergs IF 4–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

KB:s Mathias Karelius driver förbi motståndarna i Enebyberg. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK tog femte raka segern i lördags efter 4–1 hemma mot Enebybergs IF.

KB stormar fram i division 3 östra Svealand för tillfället. I lördags blev det ytterligare en säker trepoängare.
Hemmalaget fick en smakstart hemma på Stadshagen när Modou Gassama nickade in 1–0 i den fjärde minuten. Målet var ett mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre från ena kanten till den andra innan David Lividikos slog ett perfekt inlägg som landade på pannan på Gassama.
KB styrde matchen och 2–0 kom i mitten av halvleken från straffpunkten. David Lividikos blev frispelad och rammades av Enebybergs målvakt Hampus Södergren. Domaren Rikard Aspegren nöjde sig med att plocka fram det gula kortet. Keivan Keshavarz placerade in straffen behärskat.
KB blev ett par minuter senare rånat på en given straffspark när Modou Gassama blev nergjord innanför straffområdet.
Enebyberg hade ett par vassa chanser att reducera, framför allt via en träff i ribban i slutet av halvleken.

I andra halvlek styrde KB spelet. Med tjugo minuter kvar satte Modou Gassama 3–0. Mathias Karelius slog en stickare i djupet, Gassama fintade en försvarare och placerade in bollen i bortre hörnet. Gassama var företagsam i matchen blev rånad på ytterligare en straffspark med kvarten kvar men hann fullborda sitt hattrick i den 83:e minuten.
Med några minuter kvar fick Tor Ranniste göra efterlängtad comeback på fotbollsplanen efter sin timeout. KB-tränaren Kalle Karlsson gav även en a-lagsdebut till mittfältaren Marwan Ibrahim, 18 år, från utvecklingslaget. Enda smolket i glädjebägaren från eftermiddagen var att Viktor Segerströms nolla inte förblev intakt. På tilläggstid lyckades Enebyberg reducera till 4–1.
– Vi är i bra form så även om vi inte gjorde en fulländad insats så vann vi ganska komfortabelt. Det fanns tillfällen i första halvlek, framför allt första 25 minuterna, där vi flyttade bollen snabbt och spelade så som vi vill göra. Sedan fanns det också perioder där vi slappnade av och det har vi inte råd med i fortsättningen, säger Kalle Karlsson.
Någon spelare som förtjänar extra beröm?
– Modou Gassama gör ju tre mål och borde ha fått med sig två straffar som domaren blundade för, han var väldigt bra och skapade problem för Enebyberg. Jag tycker även att Keivan (Keshavarz) och Richie (Ntirugelegwa) styrde bra centralt och mittbacken Teiwo Thompson agerade säkert.

Karlbergs BK–Enebybergs IF 4–1 (2–0)
Mål, KB: 1-0 (4) Modou Gassama (David Lividikos), 2–0 (25) Keivan Keshavarz (straff), 3–0 (68) Modou Gassama (Mathias Karelius), 4–0 (82) Modou Gasssama (Filip Mårtensson).
Publik: 70.