KB – Enköping 5-0

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Senior0 Comments

2013_KB-ESK_600

Tre glada målskyttar i sista hemmamatchen för året: Ruan, Ömer och Jonte. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK besegrade Enköping hemma idag med 5-0 (0-0) efter en klang och jubelföreställning i andra halvlek. Därmed är serieplatsen säkrad och KB kan se fram emot en ny säsong i division 2, trots att en match återstår.

Förutsättningarna i dag var att KB skulle klara sig om man lyckades ta en minst en poäng i matchen medan gästerna från Enköping var tvungna att vinna. Därmed hade man väntat sig ett avvaktande hemmalag och rejält taggade gäster.

Så blev det dock inte. Första halvlek var mycket tam. Faktum är att inga målchanser skapades överhuvudtaget, om ens något skott mot mål.

Den andra halvleken började bättre. Pigge Ömer Erdal blev frispelad från höger fem minuter efter paus, men blev ivrig och sköt över. Kort därefter fick gästernas Filip Norell ett bra skottläge men Francis Ngono Ndzengue i KB-kassen tippade bollen till hörna, om än med någon möda. Hörnan blev resultatlös.

Det blev dock inte KB:s vänsterhörna en knapp timme in på matchen. Bollen såg ut att bli en plockpotatis för Enköpings målvakt, men skarvades över honom och Ömer Erdal kunde enkelt nicka den i tomt mål.

Vi som stod på sidan var lättade och konstaterade samtidigt att nu kommer matchen att öppnas radikalt, då ESK var tvungna att anfalla. Vi hann dock dock knappt analysera innan Atilla Engin Köksal tagit sig fram på högermittfältet och hittade Ömer som sköt in sitt andra mål inom några minuter.

Faktum är han knappt tio minuter senare var på väg att fullborda ett äkta hattrick, men denna gång smet bollen strax utanför.

I stället var det KB:s specielle målskytt Ruan Carlos Da Silva Cantilio som stal uppmärksamheten när han pricksköt in 3-0 med en kvart kvar. Mest anmärkningsvärt med målet var dock hans målgest. En komplett serie med volter parallellt med straffområdet. Tio poäng, Ruan!

Han var dock inte nöjd med det och knappt tio minuter senare gjorde han sitt åttonde mål för säsongen. Men det var inte färdigt med det. I matchens sista minut lobbade lagets kapten, Jonte Partin, behärskat in 5-0 och ridån var neddragen för gästerna.

Tråkigt för ett lag som för tio år sedan spelade i Allsvenskan men det är bara att konstatera att laget nu är fjärran från den tiden. Desto mer glädjande att KB nu kan se fram emot sin tredje raka säsong i tvåan.

Nu återstår bara en match. Följande helg avslutar KB i Borlänge då man gästar Kvarnsveden.

/red

>> Fler foton finns på vår Facebooksida

Laget: Francis Ngono Ndzengue – Gustav Hedberg, Oliver Lee Gilford, Fredrik Arvidsson, Youssef Lahlou – Jonathan Partin (K), Jonathan Ederström – Atilla Engin Köksal (Michael Grims, 77:e), Johannes Bengtsson, Christofer Garofalo (Turgay Dagdelen, 73:e), Ömer Erdal (Johannes Bengtsson, 77:e) – Ruan Carlos Da Silva Cantilio.

Målen:

1-0 Ömer Erdal (58)
2-0 Ömer Erdal (60)
3-0 Ruan Carlos Da Silva Cantilio (74)
4-0 Ruan Carlos Da Silva Cantilio (83)
5-0  Jonathan Partin (90)