KB F-01/02 – IFK Aspudden/Tellus 12-4

kb-pelleMatchreferat 2016, Nyheter KB fotboll

20-talet åskådare tog sig till Stadshagens IP när Karlbergs BK:s flickor 01/02 tog emot IFK Aspudden-Tellus 2 i Division F15-3B i söndags. Inför matchen låg KB på fjärde plats medan Aspudden låg på en tredje, med bara en poäng som skiljde dem åt. Inför matchen var det positiv stämning, och tränare Peter utbrast i ”Det blir alltid seger!” när ämnet om resultat kom på tal.

Startelvan, en 4-2-3-1-uppställning, såg ut som följande för KB:

Estelle

Frida – Alice – Rebecca – Aina

Mildred – Astrid

Thea – Amelia – Victoria

Amanda

Tittade man på tabellen inför matchen väntades en jämn match, där möjligen Aspudden höll något form av favoritskap, men KB rivstartade och ledde med 3-0 inom loppet av två minuter efter att matchen sparkats igång. Aspudden kom till start med bara 10 spelare och efter bara några sekunder tog Amelia bollen och bröt igenom Aspuddens oorganiserade och nästan oförberedda försvar och kunde placera in bollen säkert bakom målvakten till 1-0. 2-0 följde omedelbart, när Amelia gjorde sitt andra mål med ett fint högt skott som målvakten var chanslös på. Amelia fullbordade sitt hattrick direkt efter matchens tredje avspark, med ett mål som liknade hennes första. Aspudden reducerade ganska omgående till 3-1, när KB slarvade med bollen i uppspelningsfasen. Efter bara några minuter kunde man dock se skillnaden i såväl organisation som teknisk skicklighet.

Dagens startande anfallare Amanda kunde rulla in 4-1 efter att ha rundat målvakten när matchen fortfarande var ung. I den här sekvensen visade KB upp sitt fina kombinationsspel som Aspudden inte kunde matcha i sitt försvarsspel. Det offensiva spelet dominerade fortfarande matchen och Aspudden hade svårt att hantera KBs snabba omställningar. Vid några tillfällen lyckades Aspudden dock med sin höga press som ibland tvingade KB att spela längre bollar. Astrid gjorde 5-1 efter en fantastisk soloprestation, där hon visade både vilja och fin teknik. KB visade också vid flertalet gånger att man kunde använda sig av målvakten Estelle när det var dags att bygga upp anfall, som ofta erbjöd alternativ till försvararna i bollinnehav. Amanda gjorde sitt andra mål innan halvtid som betydde 6-1, när hon placerade in bollen i ett nästan öppet mål. Amelia visade återigen upp sin skicklighet och serverade Amanda som kunde lägga in bollen. Amelia var en av matchens förgrundsfigurer och med en grym bollkontroll, teknik och ett stort mod konstruerade hon många anfall för KB. Till skillnad från Aspudden hade KB fler spelare i försvar, vilket gjorde att man var mindre utsatt för kontringar.

Andra halvlek blev också målrik. Astrid gjorde sitt andra mål till 7-1, Amelia sitt fjärde till 8-1. Innan 7-1-målet kom åkte Aspudden på en skada som fick ner dem till bara nio spelare, som såklart inte gjorde den redan svåra matchen lättare. Victoria fick sedan göra sitt första mål för dagen till 9-1. Aspudden reducerade till 9-2 innan Victoria gjorde sitt andra mål och fick KB att nå tvåsiffrigt på resultattavlan. Amanda fick äntligen göra sitt hattrickmål som betydde 11-2 i mitten av andra halvlek, och mittbacken Rebecca fick också göra mål till 12-2 efter att ha dragit upp ett anfall. Aspudden reducerade två gånger till men matchen var sedan länge avgjord och slutresultatet skrevs till hela 12-4. KB kunde fira en förkrossande seger som de säkerligen är helnöjda med, med tanke på läget inför matchen.

Karlbergs BK 12 – 4 IFK Aspudden-Tellus 2

KBs målskyttar: 1-0 Amelia, 2-0 Amelia, 3-0 Amelia, 4-1 Amanda, 5-1 Astrid, 6-1 Amanda, 7-1 Astrid, 8-1 Amelia, 9-1 Victoria, 10-2 Victoria, 11-2 Amanda, 12-2 Rebecca.

Spelplats: Stadshagens IP 1

Publik: 20+