KB – FC Andrea Doria/Djursholm 3–2

kb-redMatchreferat 2015, Nyheter

Karlbergs BK besegrade Andrea Doria i lördags med 3-2 i en träningsmatch.

Ett skadedrabbat KB, som lyft upp två spelare från nya utvecklingslaget, öppnade matchen svagt och slarvade vilket gav ett högt pressande Andrea Doria chans att ställa om.
0–1 kom redan i åttonde minuten sedan Doria-anfallaren Rasim Reiz skjutit ett skott som vallades via målvakten Viktor Segerström i eget mål.
KB reste sig och kvitterade genom David Lividikos, fint framspelad av Ibrahim Niambele. Efter halvtimmen spelad tog laget ledningen, då var det omvänt – Niambele nätade på assist från Lividikos.
KB styrde spelet andra halvan av första halvlek, men Doria lyckades kvittera runt minut 40 efter finfint passningsspel i kombination med slött försvarsagerande från hemmalaget.
I andra halvlek var KB numret större och förde spelet. Med tjugo minuter kvar fixade Keivan Keshavarz en straffspark. David Lividikos rullade in segermålet, 3–2.

– Vi hade en riktigt slö start på matchen. Sedan växte vi in i det. Sett till förutsättningarna, den långa skadelistan, var det en godkänd insats, inte mer, sa KB-tränaren Kalle Karlsson, som plussade för tre spelare:

– Marcus Holm gjorde en mycket bra första halvlek på högerbacken. Sedan tycker jag att Mpia Momo, som gjorde sin a-lagsdebut, var pigg i sitt inhopp. Sedan gör David Lividikos två mål och en assist – det var riktigt kul att han fick hitta nätet.

Karlbergs BK–Andrea Doria 3–2 (2–2)
Mål, KB: 1-1 (14) David Lividikos (Ibrahim Niambele), 2–1 (32) Ibrahim Niambele (David Lividikos), 3–2 (70) David Lividikos (straff).
Publik: 25.