KB – FC Gute 4–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

David Lividikos hoppade in och stänkte in tre mål i segermatchen mot FC Gute. Foto: Lennart Sandahl

Karlbergs BK besegrade serieledaren FC Gute på söndagen med 4–0 hemma på Stadshagens IP.

KB kom till spel med två raka förluster. Förra helgen blev det en tung 2–3-torsk borta mot Sollentuna som avgjorde på tilläggstid.
Men KB började lovande mot FC Gute och hade ett par, tre vassa chanser första 30 minuterna. Bortamålvakten Elias Stenhoff svarade för tre kvalificerade räddningar när Modou Gassama (två gånger) och Ivan Förlin höll sig framme. FC Gute hade också chanser, främst via ett par giftiga fasta situationer.
– Vi gjorde en okej första halvlek, slarvade ibland, men vi borde gjort något mål sett till chanserna, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlekens inledning kom en matchavgörande situation. Andreas Flyckt, som gjorde sin första match från start för året, sprang sig fri. Fri med målvakten nickade han bollen förbi Elias Stenhoff, men knockades av den utrusande målvakten. Domaren Mikael Devletyan Gudmundsson hade inget annat val än att döma straff och visa rött kort för målchansutvisning. Flyckt drabbades av en lättare hjärnskakning och fick utgå. Modou Gassama tog hand om straffen och satte behärskat 1–0.
Efter utvisningen kontrollerade KB matchen. Inhopparen David Lividikos satte 2–0 i 72:a minuten fint framspelad av Jawad Lahlou. Sebastian Bergenheim tog sig fram på kanten och serverade Lividikos till 3–0 i minut 79. I slutsekunderna friställdes David Lividikos (offside?) och KB-anfallaren fick fullborda sitt äkta hattrick.
– Vi gjorde en bra match, fick hålla nollan. Det var ingen 4–0-match, men den här gången studsade bollen vår väg till skillnad mot några andra matcher där vi haft marginalerna emot oss, säger Kalle Karlsson, som lyfte fram mittbacken Sean Sabetkar, mittfältaren Sebastian Bergenheim samt anfallarna Andreas Flyckt och David Lividikos.

Karlbergs BK–FC Gute 4–0 (0–0)
Mål: 1–0 (52) Modou Gassama (straff), 2–0 (72) David Lividikos (Jawad Lahlou), 3–0 (79) David Lividikos (Sebastian Bergenheim), 4–0 (92) David Lividikos (Alexander Kärki).
Publik: 120 (på Stadshagens IP).