KB – FC Gute 5–0

kb-redNyheter, Senior

KB krossade Gute hemma

Karlberg är ett vinnande lag igen. Efter tre raka matcher utan seger kom en målfest hemma mot FC Gute. Gästerna saknade vassa duon Villiam Dahlström och William Jan som var avstängda. Hemmalaget brottades med en lång frånvarolista på grund av skador, sjukdomar och avstängningar på Pashang Abdulla och Gabriel Beckman. Det var dock Gute som såg ut att lida mest av sina avbräck.

KB flög ut ur blocken och Alenga Masimango fick en chans redan i tredje minuten men fick inte till avslutet från nära håll. I den 24:e minuten fick han dock drömträff när han mötte Herman Magnussons inlägg och volleysköt in 1–0. Och bara tre minuter senare nickade Masimango in sitt andra mål. En klar ketchupeffekt då detta var hans första fullträffar sedan mötet med Bollnäs i oktober. Michel Montero hade sedan ett jätteläge att sätta 3–0 i 30:e minuten, men skottet räddades på mållinjen av Guteförsvarare och Marcus Kettler hade en rungande volley som målvakten Eric Lönn räddade till hörna.

I andra halvlek var KB överlägset. Elias Hellgren Villegas fick en bra möjlighet direkt då han styrde ett inspel, men Eric Lönn svarade för en fin räddning. Istället kunde Marcus Kettler trycka in 3–0 med ett stenhårt skott i bortre hörnet. 4–0 satte inhopparen Daniel Larsson, hans första seniormål, och 5–0 var ett läckert skruvat skott i krysset av en annan inhoppare, Alexander Kärki.
– Det blev en enkel resa för oss. Gute var försvagat på grund av sina avstängningar och de kändes bleka redan från start. De är ett annat lag när de har sina bästa spelare med. Samtidigt gjorde vi en hel del bra saker, en del fina kombinationer, både före och efter paus, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Han berömde yttern Alenga Masimango, som gjorde sin första start efter skadefrånvaro.
I slutskedet fick egna produkten Eddie Hedvall, född 2002, göra a-lagsdebut. Även William Vera Garcia hoppade in i slutet och gjorde sitt första framträdande för året efter sin fotoperation.

Karlbergs BK–FC Gute 5–0 (2–0)
Mål: 1–0 (24) Alenga Masimango (Herman Magnusson), 2–0 (28) Alenga Masimango (Michel Montero), 3–0 (60) Marcus Kettler (Herman Magnusson), 4–0 (81) Daniel Larsson (Ludvig Brandimarti), 5–0 (84) Alexander Kärki.
Publik: 100 (på Stadshagens IP).