KB – FOC Farsta 2–1

kb-redMatchreferat 2015, Nyheter

Karlbergs BK besegrade seriekollegan FOC Farsta med 2–1 i lördagens träningsmatch.

FOC Farsta kom till spel med fredagens cupmatch mot Kista Galaxy i benen. KB såg därför piggare ut inledningsvis och Ibrahim Niambele brände ett friläge direkt i inledningen. KB tog ledningen i den tionde minuten. Sean Sabetkar hittade Andreas Blad på vänsterkanten. Blad skickade in bollen i straffområdet och det var farligt för ett ögonblick innan Farsta fick tag på bollen och rensade. Bollen träffade dock Ibrahim Niambele och studsade ned framför fötterna på Max Nordlinder som rakade in den i mål.
Farstas replik kom omgående. Det dröjde inte mer än 25 sekunder från avspark innan gästerna nickat in 1–1 bakom en chanslös Viktor Segerström.
Karlberg reste sig dock och 2–1-målet kom när Andreas Blad elegant skruvade in en frispark i bortre krysset. Andreas Blad (bilden) fick kort efter målet utgå på grund av skada.
KB spelade stundtals bra i första halvlek och anfallarna Niambele och David Lividikos hade ett par lägen var att öka på ledningen.

I andra halvlek tappade KB rytmen, fick inte tag i bollen och anfallen handlade mest om kontringar. Farsta hade ett par vassa kvitteringslägen (och blev berövat på en straffspark), men KB höll ut och matchen slutade 2–1.
– I första halvlek gör vi det rätt okej, vi skapar en hel del chanser och har en del finfina kombinationer. Andra halvlek ska vi inte vara nöjda med, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde mittbacken Sean Sabetkar, som agerade stabilt matchen igenom.

Karlbergs BK–Foc Farsta 2–1 (2–1)
Mål, KB: 1–0 (10) Max Nordlinder (Ibrahim Niambele), 2–1 (19) Andreas Blad.

/red