KB – Foc Farsta 4–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Mathias Karelius och Sean Sabetkar bjöd på breda leenden efter trepoängaren.

Karlbergs BK vann toppmötet med Foc Farsta i lördags och avancerade till andra plats i tabellen inför slutomgången.
– En väldigt bra genomförd insats av oss, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Båda lagen kom till matchen med samma ambition: Skaffa sig så bra utgångsläge som möjligt inför sista omgången för att kunna ha chans att knipa kvalplatsen.
Men det var KB som ville mest och visade mest i första halvlek. Hemmalaget spelade riktigt fin fotboll och skapade en rad chanser. Bland annat var Andreas Vikström nära att spräcka nollan.
– Vi hade bra rörlighet, flyttade bollen snabbt och skapade tryck via en mängd hörnor, konstaterar Kalle Karlsson.
I den 28:e minuten kom utdelningen. Simon Karevik vann en nickduell, Filip Mårtensson fick bollen och serverade Mathias Karelius som var iskall när läget dök upp. Han lät bollen studsa en gång sedan lobbade han elegant över den utrusande Farstamålvakten.
Farsta replikerade omgående. Efter en fast situation lyfte man in bollen där Tomas Asperö vinklade in 1–1.

I andra halvlek förde KB spelet. Laget skapade ett par chanser att ta ledningen. I den 59:e minuten var det dags. Andreas Vikström fick en finfin passning från Mathias Karelius, rundade målvakten och placerade behärskat in bollen. Två minuter senare ökade KB på till 3–1 genom Filip Mårtensson (återigen på passning från Mathias Karelius). Mårtensson hade sedan ett gyllene tillfälle att spika igen locket då han serverades öppet mål, men mittfältaren prickade ribban.
Med tio minuter kvar fastställde Modou Gassama 4–1 med ett distinkt avslut.
– Det var en av de bästa insatserna för säsongen. Stundtals spelade vi fantastisk fotboll. Och dessutom mot ett bra motstånd. Vi fick en lektion av Farsta i vårmötet. Nu var det vi som var numret större istället, säger Kalle Karlsson.
Han framhöll yttermittfältaren Mathias Karelius som gjorde sin bästa insats för säsongen och fick pris som matchens lirare.

Eftersom Vallentuna senare på lördagen förlorade så klättrade KB till andraplats i tabellen. Sundbyberg vann på söndagen mot Viksjö och säkrade seriesegern (grattis!). Sista omgången blir dramatisk gällande slaget om strecken. Inte mindre än fyra kan ta kvalbiljetten: Karlberg, Täby, Vallentuna och Märsta.
I botten slåss Viksjö, Österåker och Uppsala-Kurd om att undvika direkt nedflyttning.
KB möter seriesegraren Sundbyberg på lördag kl 14.00 på Sundbybergs IP.

Karlbergs BK–Foc Farsta 4–1 (1–1)
Mål, KB: 1–0 (28) Mathias Karelius (Filip Mårtensson), 2–1 (59) Andreas Vikström (Mathias Karelius), 3–1 (61) Filip Mårtensson (Mathias Karelius), 4–1 (80) Modou Gassama (Keivan Keshavarz).
Publik: 90.