KB föll mot BP:s U19

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

KB föll på lördagskvällen mot BP U19 med 3–4 i en träningsmatch.

Karlberg skulle ha mött BP U21, men på grund av skador blev det ett rent U19-lag som tog emot på Grimsta IP. Men KB fick ändå bekänna färg mot ett av landets allra främsta juniorlag. KB fick matchens första chans, men BP var bättre första kvarten och tog ledningen med 2–0. Karlberg reste sig, gjorde två snabba nickmål genom Modou Gassama och hade hämtat upp underläget till 2–2 innan 25 minuter var spelade. Marcus Ketter hann bränna en straff innan BP satte 3–2 på straff i slutet av halvleken efter slarv i KB.
I andra halvlek prickade Kettler in 3–3 i 60:e minuten och KB styrde spelet efter paus, dock utan att skapa så många heta chanser. I slutsekunderna orsakade KB en straff och hemmalaget avgjorde från straffpunkten.
– BP var riktigt duktiga, välskolade och kvicka. Det blev ett bra test för oss, vi har mycket att plocka upp från det här mötet. Vi är inte nöjda med vår prestation, men vi vet vad vi ska förbättra och det ska vi försöka rätta till sista två veckorna innan serien drar igång, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde anfallaren Modou Gassama.

BP U19–Karlbergs BK 4–3 (3–2)
Mål, KB: 2–1 (17) Modou Gassama (Michel Montero), 2–2 (23) Modou Gassama (Marcus Kettler), 3–3 (59) Marcus Kettler (Michel Montero).
Publik: 30 (på Grimsta IP).