KB förlorade stort i Svenska cupen

kb-pelleNyheter

Förväntningarna var höga inför KB:s deltagande i Svenska cupens första omgång. Akropolis IF från Division 1 Norra stod för motståndet och tyvärr skulle matchen visa sig vara tuff för Karlberg. På ett blåsigt och småregnigt Stadshagen sparkades matchen igång 19:00 på onsdagen.

Akropolis tog kommandot direkt och redan efter minuten spelad var man nära att göra mål med en cykelspark. Redan då förstod KB att matchen skulle bli tuff, och gjorde sitt bästa för att hålla organisationen och med boll hålla ett bra tempo för att sätta så mycket press som möjligt på sina motståndare. Akropolis satte i sin tur en hög press och KB fick inte mycket tid med bollen, vilket försvårade möjligheten att koppla greppet om matchen.

Sitapha Ndure var sysselsatt matchen igenom och visade tidigt att han var med på noterna. Vid flera tillfällen bröt han passningar och inlägg i både farliga och mindre farliga lägen. Dock kunde han inte stoppa Akropolis 1-0-mål. Garcia tappade bollen på egen planhalva och bollen rensades strax därefter till hörna, där Viktor inte kunde nå först på den inkommande bollen. Akropolis-spelaren Adhavan Rajamohan nådde istället först och nickade in bollen i ett tomt mål – 0-1 i den 26:e minuten.

Målvakt Viktor Segerström ger sin syn på målet:

• Det är ett skitmål, jag kommer lite på mellis vid första och det är svårt att få den uppförsbacken direkt. Man vill gärna hålla 0-0 så länge som möjligt så man kan bygga vidare på det. Så det är lite segt att få den uppförsbacken på ett skitmål.

KB försökte svara omgående men Akropolis skulle inte tillåta det. Nästa avslut kom från Akropolis och därefter fortsatte man trycka på för ett till mål. Karlberg satsade på kontringar med framförallt Alan Naib och Alenga Masimango i huvudrollerna, och André Nader erbjöd även ett tredje alternativ ute på sin sedvanliga vänsterkant. Precis innan paus skulle KB få en bra möjlighet till kvittering när Kärki drev upp bollen på vänsterkanten och spelade till Naib utanför straffområdet som drog till på ett tillslag. Skottet gick dock rakt på och målvakten kunde tippa ut bollen till hörna. Hörnan resulterade inte i någonting och domaren blåste sedan av för halvtid. 0-1 i paus.

Precis i början av andra halvlek var Akropolis ytterst nära 2-0. En tillbakapassning till Segerström blev för lös och Akropolis-anfallaren var nära att få helt öppet mål, men Segerström vann motlägget och kunde sedan plocka upp bollen. Karlberg försökte sedan ta taktpinnen och lyckades inledningsvis. Man började bra och skaffade frisparkar, hörnor och kom till inlägg och försökte etablera sin press på Akropolis-målet. Inte långt efter skulle dock nästa kalldusch komma, när Akropolis satte igång ett snabbt anfall. Ett lågt skott kom sedan från yttern Konstantinos Stavrothanasopoulos strax utanför straffområdet med vänsterfoten och KB-försvaret kunde se bollen slinka in i det bortre hörnet. 0-2 i den 58:e minuten.

Karlberg fortsatte trycka på och Modou Gassama ersatte Masimango, som gick upp tillsammans med Naib på topp när KB valde att spela 4-4-2 under den avslutande delen av matchen. I den 71:a minuten skulle dock 0-3 komma, och det återigen på hörna. Segerström var helt chanslös när Akropolis-försvararen Kosmas Gezos kom stormande in i straffområdet och satte dit en kraftfull nick. Bara tre minuter senare gjorde Akropolis mål igen på hörna. Den här gången satt bollen i bortre krysset och Segerström var återigen chanslös.

KB lyckades inte skapa några heta målchanser, utan det var bara inbytte Andreas Flyckts skott som kom någorlunda nära. Istället var Akropolis inte långt ifrån att sätta dit ett femte mål, men nicken på ett inlägg från höger gick över. Arnold Maya Kisisua kom också in men kunde inte uträtta mycket mot ett starkt Akropolis-försvar. Matchen slutade 0-4 och Akropolis förtjänade segern. Spelmässigt matchade KB Akropolis under större delen av matchen, framförallt i första halvlek, men kvaliteten i den sista passningen var inte riktigt där dock och därför var en förlust tyvärr det enda rimliga.

Viktor Segerström utvecklade sina synpunkter på matchen.

0-4-förlust mot Akropolis, ett tufft resultat. Hur känns det såhär direkt efteråt?

– Alltså, jag tycker inte att 4-0 speglar matchen, det är ändå tre hörnmål. Det är klart, de är vassa när de sticker upp och man märker att de har kvalitet men jag tycker inte att 4-0 speglar matchen helt och hållet. Vi är med ganska bra länge i matchen. Spelmässigt tycker jag att vi gör det rätt okej så det är surt att torska med 4-0.

Tycker du att det märks på något annat sätt än just resultatet att Akropolis spelar i en division högre upp?

– Jag tycker att de stängde vårt offensiva spel ganska bra. Sedan gör de tre hörnmål, de kommer med bra kraft och tajmning i hörnorna. De kommer med fart med många spelare, så det är det jag skulle säga att det märks framförallt.

Som du nämnt, Akropolis gör tre hörnmål. Hur är det som målvakt?

– Det är klart att det inte är bra liksom. Det första är ju liksom mitt mål, så det är klart jag tar på mig det. Det är en stor del i att vi får en uppförsbacke och har svårt att komma in i matchen, så det är klart jag tar på mig mycket av den här förlusten. Hörnmål kontra vanliga mål, det är inte så mycket skillnad egentligen, det är surt att släppa in mål oavsett.

Hur reser ni er nu efter den här förlusten?

– Det är bara att komma igen starkare och försöka repa oss. Vi fr lägga det här bakom oss så fort som möjligt och acceptera vi var det sämre laget i den här matchen. Men det kommer bli bättre, jag tror det kommer märkas på träningarna att vi är hungriga igen och kommer resa oss så snabbt som möjligt.

Efter den tunga förlusten väntar Syrianska IF Kerburan hemma på Stadshagen när KB återvänder till ligaspelet. Matchen börjar kl 14:00 på lördag. Varmt välkomna!