KB förstärker försvaret med Blad

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker försvaret. Senaste tillskottet är vänsterbacken Andreas Blad, 22 år.

Andreas Blad är fostrad i FOC Farsta. Som juniorspelare blev det Enskede IK innan han vände tillbaka till division 3-spel i Farsta. Efter ett studieår i USA med fotbollsspel vände han hem till Stockholm i höstas.
Då transferfönstret var stängt blev det spel i division 7-laget FC Hedvigslund de återstående två månaderna i höstas.
Men nu tar vänsterbacken/vänstermittfältaren alltså steget till KB. Andreas Blad har tränat med division 3-laget sedan mitten av januari.
– Andreas har visat stigande form på träningarna och gjorde en bra insats mot Nacka i helgen. Han är bolltrygg och kan bidra i offensiven med sina löpningar och sin fina vänsterfot, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB:s sportchef Lennart Sandahl säger:
– Andreas har både i träning och i matchen mot Nacka bevisat att han besitter de egenskaper vi letar i hos en ytterback. Han är löpstark, har en bra fot och vill föra spelet framåt i banan. Dessutom har han snabbt kommit in i gänget.
Andreas Blad blir därmed KB:s sjunde nyförvärv efter Andreas Vikström, Ibrahim Niambele, Alexander Wiklund, Ulizan Ali Abdiswamadu, Sean Sabetkar, Gijs Niehe.

/red