KB förstärker mittfältet med Viktor Kramer: ”Jag ger alltid hundra procent för laget”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker truppen igen. Den centrala mittfältaren Viktor Kramer, 22, ansluter på lån från division 1-laget Sollentuna.
– Att komma hit till KB är inspirerande på alla sätt och jag ser verkligen fram emot hösten som kommer!, säger nytillskottet.

KB har fått en bra start på höstsäsongen med två raka segrar (fyra på fem senaste matcherna) mot Gamla Upsala (2-1) och Syrianska Kerburan (7-1). Anfallaren Alan Naib, 19, har anslutit från AIK och stått för hela fem mål på dessa två matcher. Nu står det klart att laget får ytterligare en förstärkning, den här gången på det centrala mittfältet.

22-årige Viktor Kramer ansluter från division 1-klubben Sollentuna. Karlbergs BK:s sportchef Lennart Sandahl berättar mer.

– Väldigt kul att få in en sån fin spelare och karaktär som Viktor är till oss. Det är en hårt arbetande mittfältare med en bländande högerfot, säger han och fortsätter:

– Vi har haft lite för få alternativt på centralt mittfält sedan Sebastian Bichler flyttade hem till Örebro. Nu får vi fler alternativ på innermittfältet och dessutom en spelartyp som vi letat efter en längre tid sedan Keivan Keshavarz försvann inför säsongen. Förhoppningsvis kan både laget och Viktor växa under den hösten.

Redaktionen fick en pratstund med huvudpersonen.

Hej Viktor och välkommen till Karlbergs BK! Berätta om valet att lämna Sollentuna (på lån) för att spela i den rödvita tröjan under hösten?
– Jag fick försäsongen något förstörd pga en knäskada och några fotledsstukningar vilket ledde till att andra tog chansen och de har gjort det fantastiskt bra där på innermittfältet, vilket gjort att jag haft svårt att få kontinuerlig speltid. Nu har fler innermittfältare tillkommit efter sommaren och vi kom överens tillsammans om att en utlåning skulle vara bäst för min utveckling som fotbollsspelare. Att komma hit till KB är inspirerande på alla sätt och jag ser verkligen fram emot hösten som kommer!

Vad vet du om KB sedan tidigare? Känner du några i laget?
– Jag vet en hel del. Om allt från #Kvalvaka som jag följde hemma i soffan till att få höra historier om bla hockey- och fotbollslaget KB av två gamla veteraner vid en middag. Känslan är att jag redan känner alla då jag är nära vän med Sean Sabetkar, Mathias Karelius och Jonas Crona som spelade här förra året och jag fick höra alla historier från dem. Sedan tidigare känner jag även alla grabbar som jag haft som medspelare i Sollentuna och från min ungdomstid i AIK. Resten ser jag fram emot att lära känna mer.

För alla fans som inte känner dig sen innan. Vad är du för typ av fotbollsspelare och vad kan du tillföra laget?
– Som fotbollsspelare bidrar jag med mycket energi och ger alltid hundra procent för laget. En Box-till-Box spelare som gillar att anfalla men också försvara. Jag anses ha ett bra och lurigt skott men gör nästan aldrig mål så jag kan inte säga det, haha. Kanske gör en Alan Naib och stänker in fyra direkt bara för det… Passningsspelet, både korta och längre bollar med båda fötterna är väl något jag behärskar även om jag föredrar högerfoten.

Förutom Sollentuna och KB. Har du något favoritlag ute i världen?
– Tottenham Hotspur är favoritlaget nummer ett. Försöker följa så många matcher som möjligt på tv och har även sett Bale i sin prime och när en viss Harry Kane fick sitt genombrott på plats. Det är pappa som har fört med sig traditionen vidare i familjen. Jag fick en Tottenhamtröja i present när jag var typ tre år och sen dess har det varit Spurs även för mig.

Vad är ditt personliga mål med den här hösten i KB?
– Mitt personliga mål med KB den här hösten är att få tillbaka självförtroendet, göra poäng och bidra till en fantastisk fotboll ihop med de andra grabbarna i laget.

Karlbergs BK önskar Viktor lycka till i den rödvita tröjan!

/red