KB – Gamla Upsala 0–0

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK kryssade i premiären av division 2 norra Svealand i lördags.

Spelet fungerade inte alls i början av matchen, men efter tre minuter som präglades av enkla bolltapp tog KB över mer och mer. Första kvarten var godkänd även om laget inte skapade några heta målchanser. De bästa lägena hade Modou Gassama, men anfallaren kom inte till skott. Gusk hade en vass frispark, så mycket mer innehöll inte första halvlek där Gusk hade den starka medvinden.

– Vi slarvade alldeles mycket i första halvlek och tog en hel del felbeslut. Det gjorde att känslan i paus var att vi spelat en bra bit under normal kapacitet. Andra halvlek var bättre men inte heller på den nivån där vi vill vara, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek hade KB spelövertaget. Modou Gassama hade en nick precis över ribban och Alenga Masimango fick inte till avslutet när han fick fritt skottläge. Det var de bästa chanserna förutom den utebliven solklar straffspark till hemmalaget som domaren Mohammad Dabestani missade när Marcus Kettler drogs ned.

Oavgjort var nog rättvist sett till matchbilden. Viktor Segerström och Michael Jahn var topparna i hemmalaget som i nästa omgång ställs mot Stocksund på lördag.

KB–Gamla Upsala SK 0–0
Publik: