KB – Gamla Upsala 2–4

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK förlorade lördagens hemmamöte med Gamla Upsala (2–4).

Gamla Upsala började bäst på ett soligt Stadshagen. Gästerna drog upp ett högt tempo och hotade ett par gånger. Sedan började Karlberg ta över mer och mer. Sunday Abohwo skapade två lägen, ett för sig själv där han sköt och så när överlistade Gusks målvakt, ett där hans inspel precis passerade en framstörtande Modou Gassama. I den 30:e minuten nådde Gassama fram, denna gång på Sebastian Bergenheims finfina inlägg, men avslutet från nära håll strök ribban.
I halvlekens sista sekunder kom den bästa hemmamöjligheten. Ivan Förlin slog ett lågt inspel från vänster. Bollen hamnade hos Mathias Karelius vid bortre stolpen, men han styra bollen utanför det halvöppna målet.

Två minuter in på andra halvlek tog Gusk ledningen efter en snabb omställning, målvaktsretur och lite flipper i straffområdet innan Henrik Englund kunde peta in bollen.
I den 59:e minuten kom situationen som blev omdiskuterad. Sebastian Bergenheim gick in i en duell med Gusks anfallare Mikael Mellberg. Domaren Andreas Glanberg pekade på straffpunkten för en tröjdragning. De 102 åskådarna på Stadshagen blev dock mäkta förvånade när domslutet följdes av ett rött kort för målchansutvisning.
– Det var hårt dömt. Jag uppfattade inte ens strafförseelsen, men om domaren nu såg att vår spelare drog i motståndaren förstår jag om han blåste. Men rött kort? Det var väldigt, väldigt, väldigt hårt då vi hade två försvarare som i det läget var nedanför skytten. Åsikterna är väl alltid till stor del färgade av lagtillhörighet, men hade det domslutet skett i andra straffområdet och Gusk hade åkt på den utvisningen hade jag tyckt det var lika märkligt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Gusks Mikael Mellberg förvaltade straffen och bara tre minuter senare kom 0–3 på en vacker frispark av Patrik Källsten. Som om inte det vore nog kom 0–4 i den 67:e minuten.

Men istället för att rasa och låta siffrorna rinna i väg reste sig KB – med tio man. I den 74:e minuten skruvade Sunday Abohwo in 1–4 ribba in. Och i den 83:e minuten satte Abohwo en frispark till 2–4. Skulle det bli nerv i matchen? Ja, lite. KB skapade faktiskt ett par chanser till ytterligare en reducering. Inhopparen Jawad Lahlou kom närmast med ett skott tätt utanför.
– Det var en okej insats i första halvleken. Där har vi chanser som vi absolut ska utnyttja. I starten av andra slumrar vi till och då blir man straffad i den här serien.
Mittfältaren Alexander Kärki och tvåmålskytten Sunday Abohwo var mest framträdande i hemmalaget.

Karlbergs BK–Gamla Upsala 2–4 (0–0)
Mål, KB: 1–4 (74) Sunday Abohwo (Modou Gassama), 2–4 (83) Sunday Abohwo.
Publik: 102 (på Stadshagen).