KB – Gamla Upsala 3–2

kb-redNyheter, Senior

Karlberg vann toppmöte efter uppvisning i första halvlek

KB rivstartade verkligen i matchen. Laget dominerade från första minuten och det dröjde bara sju minuter innan Pashang Abdulla nickade in Alenga Masimangos fina inlägg till 1–0. Bara fem minuter senare kom nästa mål och det var tjusigt. Alenga Masimango hittade in med ett inspel till Alexander Kärki som klackade till Victor Vera Garcia. Denne dunkade upp bollen i nättaket med ett stenhårt skott. Ledningen hade kunnat större för kort därefter frispelades Marcus Kettler av Kärki men lyftningen gick tätt utanför. KB fortsatte att dominera och i minut 21 kom 3–0 sedan hemmalaget rullat upp Gusk och Kettler serverat Abdulla.
– Första halvlek är den bästa halvleken vi gjort i år, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek började KB lovande första fem minuterna, men från ingenstans kom en reducering till 3–1 när gästernas målkung Jens Hägg dunkade upp bollen i första krysset. Och kort efter kom 3–2 av samme man som utnyttjade ett friläge. Plötsligt var det match igen.
KB lyckades dock stoppa Gusks momentum och bortalaget hade bara en kvitteringschans, en nick ett par meter över.
KB hade istället gyllene tillfällen att avgöra matchen, men 3–2 stod sig och tre viktiga poäng var ett faktum.
– Första halvlek är vi oerhört nöjda med, då var alla riktigt bra och jag njöt verkligen av vårt spel. I andra halvlek blev det lite nervöst, men skönt att vi redde ut det.
Kalle Karlsson berömde hela laget för insatsen i första halvlek, framför allt kvartetten Alenga Masimango, Marcus Kettler, Alexander Kärki och Victor Vera Garcia, där den sistnämnde höll uppe nivån matchen igenom.

Karlbergs BK–Gamla Upsala 3–2 (3–0)
Mål: 1–0 (7) Pashang Abdulla (Alenga Masimango), 2–0 (12) Victor Vera Garcia (Alexander Kärki), 3–0 (21) Pashang Abdulla (Marcus Kettler), 3–1 (50) Jens Hägg (Karvan Ahmadi), 3–2 (54) Jens Hägg (Daniel Baban).
Publik: 150.