KB U19 – Greve 2-2

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK mötte danska Greve FK (U19) under träningslägret i Turkiet och spelade oavgjort.

Greve FK har en av Danmarks mest ansedda akademier och deras U19-lag håller bra klass. De unga danskarna bjöd på vasst motstånd i träningsmötet i Antalya på måndagen.
– De var duktiga: Välskolade och tekniskt skickliga, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.
Karlberg började bäst inledningsvis och dominerade bollinnehavet. Greve stack dock upp i en kontring och satte 0–1 efter att Sean Sabetkars rensning träffat en lagkamrat och studsat tillbaka in i straffområdet.

KB reste sig och spelade stundtals riktigt bra. David Lividikos hade den bästa kvitteringschansen i första halvlek, men hans nick räddades av målvakten.
I andra halvlekens inledning ordnade Lividikos en straff som han själv enkelt placerade in nät. Iljas Ahmedov, nyförvärvet från Kista Galaxy, satte 2–1 kort därefter då han pressade sig till ett friläge.
KB dominerade andra halvlek och Jawad Lahlou borde ha fått straff när han sprang igenom i mitten av halvleken. Istället fick danskarna en gåva av den turkiske domaren som hittade en straff ingen annan på arenan upptäckt med knappt tio minuter kvar.
– Det var en positiv insats för vår del. Vi fick testa en del grejer vi jobbat på under veckan och hade en del riktigt fina kombinationer, säger Kalle Karlsson.

Det stora utropstecknet hos de röda var unge backen Simon Karevik, som nyligen flyttats upp från utvecklingslaget. 18-åringen debuterade i startelvan och var bäst på planen i första halvlek i rollen som vänsterback.
– Simon har kontinuerligt tagit kliv under försäsongen och den här insatsen underströk det.

KB – Greve FK (U19) 2-2
Mål, KB: 1–1 (48) David Lividikos (straff), 2–1 (55) Iljas Ahmedov.
Publik: 20 (i Antalya).