KB – GUSK 2-1

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Senior0 Comments

2013_05_25_KB-GUSK

Foto: Anders Jansson

Karlberg tog i dag en mycket efterlängtad seger hemma mot Gamla Upsala SK med 2-1 på ett soligt Stadshagen. Målskyttar för KB blev Gustav Hedberg och Turgay Dagdelen som förde fram laget till den första segern på sex omgångar och lyfte därmed upp KB på den övre halvan igen.

Det var en märkbart lättad KB-tränare Mikkel Jensen som efter matchen tyckte att KB vunnit rättvist.

– Idag fick vi nästan bättre utdelning än vad vi förtjänade. I tidigare matcher har vi spelat jättebra men ändå förlorat så det jämnar nog ut sig.

Efter en svag inledning kom KB in i matchen och gjorde två mål före paus. 1-0 gjorde Gustav i den 31:a minuten och sex minuter senare ökade Turgay på ledningen, vilket stod sig halvleken ut.

Upplänningarna lyckade trots gott om chanser inte reducera förrän fem minuter före full tid genom Patrik Källsten. Sista kvarten var jobbig för KB. GUSK skapade chanser men KB:s duktiga målvakt Francis Ngono Ndzengue redde ut det mesta.

– Det var onödigt av oss att släppa in GUSK på slutet. Vi gav bort många billiga bollar och var trötta på slutet, konstaterar Jensen. Men det gör inget om de är trötta så länge de kämpar så mycket de kan, säger Jensen och ler.

En viktig seger för KB som legat nära det nedre strecket efter flera oavgjorda och förluster de senaste omgångarna. Nästa lördag är det bortamatch mot Sollentuna medan följande hemmamatch spelas den 8 juni då serieledande Huddinge kommer på besök.

/anders jansson