KB – Håbo FF 4–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Aaron Kabondo kramas om av Mathias Karelius efter sitt 1–0-mål.

Karlbergs BK körde över Håbo FF i lördags med 4–0.

KB tryckte gasen i botten från start och matchen var bara sex minuter gammal när Aaron Kabondo pangade in 1–0 efter assist från Sunday Abohwo.
Karlberg styrde händelserna i första halvlek. Håbo hade en halvchans till kvittering efter en hörna, men KB ökade istället på till 2–0 genom Modou Gassama efter dryga halvtimmen, fint serverad av Robiel Mecconen. Några minuter senare fyllde Gassama på med 3–0.
– Vi spelade riktigt bra i första halvlek, snabbt och fantasirikt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek försökte Håbo åstadkomma en forcering. Gästerna gjorde två byten direkt till andra halvlek och man flyttade fram postionerna. Den bästa reduceringsmöjligheten var ett stenhårt skott i ribban av Fredric Elofsson. KB hade också möjligheter att öka på ledningen, bland annat sköt Modou Gassama tätt över. Med tjugo minuter kvar kom 4–0 genom Mathias Karelius, som sprintade igenom och sköt mellan benen på bortamålvakten Lucas Jonsson.
Med de tre poängen säkrade fick KB:s André Nader, 18 år, göra division 2-debut då han ersatte Adam Westin i den 75:e minuten.
– Det var ett klart fall framåt efter förra helgens bottennapp. Vi lyckades inte komma upp i samma nivå efter paus, men sammantaget var det en bra insats, säger Kalle Karlsson, som gav en av lagets mittfältare efter beröm.
– I första halvlek var det många spelare som var bra, men framför allt Robiel Mecconen gjorde sin bästa insats för säsongen tycker jag.

Karlbergs BK–Håbo FF 4–0 (3–0)
Mål: 1–0 (6) Aaron Kabondo (Sunday Abohwo), 2–0 (31) Modou Gassama (Robiel Mecconen), 3–0 (38) Modou Gassama, 4–0 (71) Mathias Karelius (Robiel Mecconen).
Publik: 100 (på Stadshagens IP).

Nästa match för KB spelas redan på onsdag borta mot Värmdö IF.