KB – Haninge/Brandbergen 2–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK vände i kvalreturen hemma mot Haninge/Brandbergen på lördagen och avancerade till andra omgången i kvalet till division 2.

Förutsättningarna inför lördagens möte var enkla. Efter 1–2-förlust på Torvalla IP var KB tvunget att vinna hemmamatchen.
Det rödvita hemmalaget fick en bra start i matchen inför 300 åskådare på Stadshagen. KB tog tag i spelet inledningsvis och styrde bollinnehavet. I den 20:e minuten kom ledningsmålet. Richie Ntirugelegwa stötte fram bollen till Mathias Karelius som placerade in 1–0.
Haninge/Brandbergen, anfört av Valentino Pidrè och talangen Simon Gefvert, lyfte upp spelet och tog över bollinnehavet även om man inte skapade några farliga kvitteringschanser före paus. Den bästa målmöjligheten hade Karlberg där Modou Gassama satte 2–0, men blev hårfint avvinkad för offside.

I den andra halvleken flyttade Haninge/Brandbergen fram positionerna. KB hade svårt att få längd i anfallen, men när man fick chansen var man effektivt. Knappt tio minuter efter vilan nickade Modou Gassama in 2–0.
Haninge vaskade fram ett par, tre giftiga reduceringschanser – som hade inneburit 2–1 och förlängningsläge. Men Viktor Segerström i KB-målet storspelade och svarade för två toppklassräddningar.
Under sista halvtimmen hade KB gyllene möjligheter att döda matchen, men Filip Mårtensson, Modou Gassama brände när de fick frilägen. Och när duon i slutminuterna kom två mot en så rann chansen ut i sanden.
Med fem minuter kvar av ordinarie tid blev Valentino Pidrè utvisad för sin andra varning och Haninges offensiv kom av sig. Domaren lade till rejält med tillägg på grund av en huvudskada på Teiwo Thompson, men KB höll ifrån och avancerar till den andra kvalomgången där IFK Stockholm väntar i ett dubbelmöte. Vinnaren där spelar division 2 nästa säsong.
KB-tränaren Kalle Karlsson säger efter vinsten:
– Vi spelade inte så bra som vi gjort tidigare i höst i det här dubbelmötet och hade onekligen en del marginaler med oss. Även denna match var det många tekniska misstag från vår sida och i andra halvlek släppte vi till för många lägen för att vi ska vara helt nöjda. Men återigen krigade vi för varandra och det är underbart att se att vi klarat av att göra det som krävs för att vinna det här dubbelmötet mot ett skickligt Haninge/Brandbergen.
KB-målvakten Viktor Segerström fick välförtjänt pris som matchens lirare.

Karlbergs BK–Haninge/Brandbergen 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 (20) Mathias Karelius (Richie Ntirugelegwa), 2–0 (53) Modou Gassama (Richie Ntirugelegwa).
Publik: Ca 300 (på Stadshagens IP).

> Karlbergs BK spelar första mötet med IFK Stockholm hemma, förmodligen lördag 17 oktober (matchdag ej spikad). Returen spelas borta helgen 24-25 oktober.

För att se fler bilder från matchen – klicka här.