KB – Hanvikens SK 2–2

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK tappade 2–0-ledning till 2–2 i träningsmatchen mot Hanvikens SK på lördagen.

Karlberg började slappt och slarvigt och Hanvikens SK från division 3 södra Svealand tog greppet första fem minuterna. KB arbetade sig in i matchen, men skärpan lyste med sin frånvaro denna dag. Daniel Da Silva satte iallafall 1–0 efter 20 minuter fint framspelad av Alexander Kärki. Da Silva hade sedan läge att sätta 2–0 med sköt rakt på målvakten i friläge medan Edvin Holst tvingades till ett par fina räddningar från Hanvikens vassa distansskytte.

I andra halvlek sprang sig Da Silva än en gång till ett friläge men avslutade lamt. I sekvensen därefter gjorde Hanviken självmål. Repliken kom dock snabbt med 1–2 efter ett snabbt anfall och sedan uppfann domaren en straff med tio minuter kvar som ingen förstod som Hanviken placerade in till 2–2.
– Det var en riktigt svag insats från oss. Vi kändes energifattiga från första stund och gjorde väldigt många enkla bolltapp och tog förhastade beslut. Samtidigt får vi ge en eloge till Hanviken som var rappa och inspirerade. De var mer taggade än vad vi var. Förhoppningsvis var det bara ett snedsteg i arbetet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
KB avslutade matchen med tre spelare från U18 på planen: Linus Gidlöf (född 02), Carlo Russo (02) och Gerson Dido Likendja (01), den sistnämnde gjorde a-lagsdebut.

Karlbergs BK–Hanvikens SK 2–2 (1–0)
Mål, KB: 1–0 (20) Daniel Da Silva (Alexander Kärki), 2–0 (57) Självmål.
Publik: 60.