KB herr – Kvarnsveden 1-0

kb-andersSeniorLeave a Comment

2013_04_13-KB-Kvarnsveden

Seriepremär på Stadshagen. Foto: Anders Jansson

Karlberg inledde seriespelet i går hemma på Stadshagen genom att besegra nykomligen Kvarnsveden från Borlänge med 1-0 efter mållöst i paus, nedan kan du läsa Rogers referat.

Vädret var inte det bästa i lördags, men egentligen är allting bättre än den ”vår” vi har haft tills nu. Det hade egentligen inte spelat någon roll alls hur omständigheterna såg ut, hela dealen med att det var premiär suddade ut alla negativiteter.

Det var en laddad grupp som samlades i omklädningsrummet för ”inför”-snacket utav Mikkel, och det märktes att det var premiär. Grabbarna var lite nervösa, lite spända, lite annorlunda än vanligt. Det tog vi i staben som positivt dock. De kändes att vi hade något intressant på gång denna eftermiddag, och vi ville visa hemmapubliken vilka vi är och kommer att vara under detta år.

Första halvlek: Denna halvlek präglas utav oss, och det är vi som skapar chanserna. Vi håller en helt ok press på våra motståndare och lyckas skapa ett antal chanser som är riktigt heta. Turgay x 2 och Grims x 2 är de största syndarna till att missa målchanser. En boll i stolpen, en som ligger och snurrar innanför målområdet, ett friläge, etc. är exempel på sådana chanser vi skapar.

Andra halvlek. Vi går ner oss lite initialt i andra, även om vi precis sade att vi inte skulle göra just det. Det tar 10 minuter innan vi samlar oss igen och börjar rulla runt. Vi kommer nu till ett skede i matchen där intensiteten höjs, och frisparkar och gula kort börja flyga runt lite, och det är vid ett sådant läge som matchen får sitt avgörande. I samma sekvens som Garofalo får sin första varning, får KIK´s bästa mittback sitt andra gula kort vilket leder till en utvisning.

Nu får vi ännu mer boll, och vi i staben känner att en viss frustration sprider sig i manskapet. Med 25 minuter kvar utav matchen finns det gott om tid att få till ett par målchanser, och i den 78e minuten kommer den ack så viktiga smällen. Partin får vända upp på mittplan efter passning utav Fontér, och ser Matte löpandes utanför KIK´s högerback. Bollen lyfts över backen, Matte tar ner på bröstet i hög fart, och smäller dit den på ett tillslag på volley. Mycket snyggt mål, och glädje på plan, på bänken, och bland den knappa publik vi hade.

Väldigt skönt! Mycket skönt! Mycket rättvist måste jag faktiskt säga. Resten av matchen spelar vi av, vi håller i, och dödar de sista 10 minuterna.

En väl genomförd premiär och mycket roligt för oss i staben att se att vi tar ännu fler steg framåt med vår spelidé. Kul att Matte får göra mål i sin officiella debut för KB och för Francis att hålla nollan i den samma.

Många grabbar som förtjänar en eloge efter denna match och det är svårt att säga just någon som står ut. Garofalo gör ett stort arbete, Turgay likaså. Arvid och Ted centralt, och Micke och Anders på kanterna självklart.

Matchens plussare

Garofalo  +++
Partin      ++
Turgay    +

Nästa helg väntar Enköping borta, vilket vi verkligen ser fram emot. Detta ESK som också vann sin premiär, borta mot Skiljebo SK med 2-1. Jättekul anser vi, då vi nu får chansen att fortsätta denna resa i Division 2 Norra Svealand.

Två andra matcher i serien spelades också. Gamla Upsala slog Västerås med 4-1 medan Huddinge besegrade Rotebro med 2-1.

/Roger