KB herr – Nacka FF

kb-pelleSenior0 Comments

Nedan följer ett urklipp från bloggen skrivet av Roger Svensson, målvaktstränare i Karlbergs BK herr senior.

I lördags eftermiddags gästade vi Nacka IP för ännu en träningsmatch, denna gång mot ett väldigt bra Nacka FF.
Nacka, som ni säkert minns, åkte ur 2:an med absolut minsta möjliga marginal i den absolut sista omgången. Ett lag som inte förtjänade att åka ur, och som har många fina kvaliteter vilket kommer att hjälpa dem vinna trean. Tro mig, de kommer att vinna sin trea om de får behålla de lag de satte på benen i lördags.
2-1 till Nacka blev slutresultatet, efter att vi hade legat under i halvlek med 1-0.
Vi spelar bra under stora delar utav matchen, dock med viss svårighet på den sista tredjedelen. Där kommer fokus att ligga de närsmta veckorna. Vi behöver också tuffa till oss i vårt närkampsspel, där vi blir alldeles för lätt flyttade på. Dessa två arbetsområden är orsakerna till Nackas två baljor, och de blev väldigt tydligt i lördags. Vi bli straffade direkt när vi inte är tillräckligt aggresiva i våra närkamper, samt när vi är omständiga och tappar boll på offensiv planhalva.
Dock så är vi glada att vår trupp börjar ordna till sig Vi har signat två stycken målvakter som håller bra klass tex.