KB Herr – säsongens första träningsmatch i helgen!

Kalina LindahlFrån kansliet

Inför säsongens första träningsmatch har kansliet pratat med Lennart Sandahl, sportchef för KB Herr.

Ni är igång med säsongen 2020 – hur känns det?
Vi är spända av förväntan inför den nya säsongen som börjar med en träningsmatch mot AIK U19 nu på lördag (avspark 10:45, Skytteholms IP). Glädjande nog är stora delar av stommen i laget kvar och nyförvärven känns väldigt intressanta. Det har varit väldigt bra fart och kvalitet på träningarna för att vara så tidigt på året. Mycket beroende på att både spelargruppen och ledartrojkan i princip är intakt sen 2019. Nye huvudtränaren Douglas Jacobsen var med hela hösten som assisterande och efter att tävlingssäsongen avslutades så fick han hela november att börja implementera sina tankar och idéer efter att Kalle Karlsson gjort klart med Västerås SK. Det känns som vi ligger långt framme för årstiden.

Jag tror att publiken kommer uppskatta vår fotboll den här säsongen som kommer präglas av att vi vill dominera matcherna. Det blir dessutom ett systemskifte som gör det lättare att få upp fler spelare högt i planen.

Hur ser upplägget på försäsongen ut?
Fyra pass i veckan med laget plus match. Vi rör oss mellan JB-hallen på Hjorthagen, Stadshagen och ”Supercenter” i Enebyberg där vi kombinerar inomhusfotboll på små ytor med fys. Till detta råder vi våra spelare att lägga på egna träningspass vilket de flesta gör. I början på mars kommer vi förlägga träningen på Cypern under en veckas tid. Det har varit ett framgångsrecept de senaste åren och där får vi tid tillsammans att slipa på de sista detaljerna och bygga lagsammanhållningen.

Status i truppen inför säsongen, nya spelare/tappade spelare/tränare?
På ledarsidan är vi intakta utöver att Kalle Karlsson gått till Västerås SK i superettan som asstränare. På spelarsidan har vi tappat skyttekungen Pashang Abdulla som söker sig uppåt. Daniel Larsson har valt att ta en paus från fotbollen och Edvin Monemi söker sig vidare till en miljö där han kan få mer speltid. Sedan innan har Felix Winter aviserat ett sabbatsår, Daniel Da Silva prioriterar sin civila karriär och Daniel Alarcon har tackat för sig. Alexis Kousis kommer också att gå vidare i karriären då vårt systemskifte inte gynnar hans spelstil. Vi tackar alla spelare för deras insatser i KB-tröjan och önskar lycka till i framtiden.

In har vi hittills fått in Constantino ”Tino” Capotondi (offensiv mittfältare från Sundbyberg) och Daniel Persson (vänsterback från Djurgården) men ni kan räkna med ett par nyförvärv till innan säsongen drar igång. Håll koll på sajten med jämna mellanrum!

Målsättningar och förväntningar på säsongen?
Att spela en rolig och utvecklande fotboll, satsa på unga spelare och utvecklas varje dag. Sen går det inte att hymla med att Karlbergs BK har snuddat vid division 1-spel i tre av de fyra senaste åren. Klart att vi vill vinna serien. Sen kan vi inte påverka hur bra andra lag lyckas, men om vi presterar på topp så kan det bli en rolig säsong med kamp om uppflyttning.

Vilken match får man ABSOLUT inte missa?
Svår fråga. Vi har ju ett antal Stockholmsderbyn som blir lite extra roliga. Ska jag välja en match så blir det seriepremiären mot Enskede lördagen den 4 april kl 14:00. Då vill vi att hela föreningen sluter upp och beger sig till Stadshagen för att sätta nytt publikrekord och stötta fram grabbarna till tre sköna poäng!

Vem i truppen tar ton när det är dags för segersång?
Vi har ett par som är starka där. Jag tänker på Marcus Kettler och Micke Jahn. Men starkast av dem alla är är nog vår trotjänare Oskar Sewerin. Forza KB!

I samband med att vi startar försäsongen så lanserar vi även säsongens årskort! För endast 500 kr får du inträde till alla hemmamatcher oavsett om det är träningsmatch, Division 2, Svenska cupen, Stockholm cup eller ett eventuellt kval (Brukar ju bli det!). Du får även en KB-halsduk att värma dig med under försäsongen och stoltsera med när det börjar bli varmare! Gäller så länge lagret räcker!
Köp här
: https://www.svenskalag.se/karlbergsbk/formular/sasongskort/4631