KB – Huddinge 0-1

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Senior0 Comments

KB-HIF_2013-06-26_Mathias

Hit men inte längre kom Mathias Sundberg och de övriga KB-arna. Foto: Anders Jansson

Det blev en i alla avseenden het och tempofylld match, speciellt i första halvlek, när serieledande Huddinge besökte KB på Stadshagen på lördagen.
Gästerna drog till slut sista strået och fick åka hem med en 1-0-vinst i bagaget.

Matchen började oerhört intensivt, med mycket kamp, hög forechecking och högt tempo. Speciellt gästerna stressade hemmalaget hårt och KB-arna fick gavs inte möjlighet att hålla bollen många sekunder innan de fick påhälsning.

Inget av lagen skapade särskilt mycket framåt men KB:s bästa chans kom i den 20:e minuten då Gustav Hedberg, som för dagen var högerback, slog ett inlägg snett bakåt till framstormande Jawad Lahlou som dock inte fick ordning på bollen vid första tillslaget och chansen rann ur sanden.

Knappt fem minuter senare fick Jawad chans till revansch då han stormade in i straffområdet från höger och vältes omkull genom en sträckt arm i ryggen. Hur domaren och den välplacerade assisterande kunde missa den är en gåta.

Det var överhuvudtaget mycket gnäll på planen den första timmen och det var uppenbart att båda lag verkligen ville vinna matchen. KB drog på sig fyra varningar men domaren delade ändå inte ut korten i överkant.

En av de spelare som förlorade självbehärskningen var Huddinges Pa Landing Conateh som gavs två gula kort i den 38:e minuten och fick därmed lämna banan. Det andra kortet efter snack.

Strax före halvtid rann en Huddingespelare igenom och då uppstod en situation som även den hade kunnat leda till straff, men första halvlek förblev mållös.

Den andra halvleken började mycket avvaktande från KB:s sida som rullande bollen på egen planhalva i fyra minuter. Det första anfallet i den 50:e minuten ledde till, en till synes, harmlös frispark en bit in på KB:s planhalva.

I nio fall av tio slås dessa, om de blir långa, som en cross mot bortre stolpen men denna frispark slogs rakt mot den första stolpen där Hichem Ben Ahmed Nehdi behärskat kunde nickskarva över Simon Röse i KB-målet. Uppenbart en intränad situation.

Efter målet tog Huddinge över taktpinnen vilket stod sig ända fram till matchens fem sista minuter då KB försökte etablera tryck mot Huddingemålet. Inget av lagen lyckades dock skapa några riktigt heta chanser efter målet.

– Vi skapar halvchanser, en mängd faktiskt Jawad, Markus och Matte har chanser redan i första halvlek och i andra akten kan jag nog räkna till 4-5 halvchanser på Matte, Tugge, Grims, och Markus, säger KB:s assisterande och fortsätter på samma linje.

– Det är nästan som om det går i lås för oss, men vi kan inte lista ut varför. Har samma känsla i kroppen jag hade när vi under tre veckors tid kryssade oss fram mot Syrianska, Konyaspor och Rotebro. Handlingsförlamade på sista tredjedelen helt enkelt.

Redan på måndagen väntar match i S/R-serien mot Sollentuna.

– Vi kommer att under måndagskvällen prata ihop oss om detta, samtidigt som vi luftar hela truppen i B-lagsmatchen, bara för att ge grabbarna en positiv känsla i kroppen igen, avslutar Roger.

Sammantaget en bra match men gästerna var – man för man – litet hungrigare, litet snabbare, litet starkare och litet mer aggressiva och de vann också rättvist.

För KB:s del gäller det nu att ladda om till bortamatchen mot Akropolis nästa helg, men däremellan väntar årets match – cupfajten mot IK Sirius nu på onsdag.

Hoppas vi ses på Stadshagen då!

/red

Foton från matchen finns via länken: http://www.flickr.com/photos/97187817@N02/

Betalande publik: 80

Laget: Simon Röse – Gustav Hedberg, Fredrik Arvidsson, Ted Fontér, Anders Lindskog – Jonatan Partin (K), Magnus Schoultz – Youssef Lahlou (Atilla Engin Köksal, 64:e), Mathias Sundberg, Marcus Bargholtz (Michael Grims, 64:e) – Turgay Dagdelen (Christofer Garofalo, 77:e).