KB – Hudiksvalls FF 2–0

kb-redNyheter, Senior

Karlberg vann premiären hemma mot Hudiksvall

Stadshagen bjöd på lysande premiärförutsättningar. Klarblå himmel, förväntat toppmöte mellan förra årets kvalkombattanter Karlberg och Hudiksvall, en perfekt matta och en tilltagande publiktillströmning (300 officiell siffra).
KB började bäst och tog ledningen redan i sjätte minuten när nyförvärvet Pashang Abdulla smekte in 1–0 i första krysset, efter fint förarbete av Axel Wiorek och Gabriel Beckman.
KB fortsatte att styra, men efter cirka 15 minuter kom Hudiksvall in i matchen och hade två halvfarliga skottlägen, dock utan större bekymmer för Viktor Segerström. Sista kvarten var det återigen KB som skapade de hetaste chanserna. men uddamålsledningen stod sig till paus.

I andra halvlek började KB starkt och Axel Wiorek hade två lägen att öka på ledningen. Sedan hade Pashang Abdulla ett par chanser innan inhopparen Alexander Kärki fick den stora möjligheten via ett friläge runt minut 75. Hudiksvalls bästa läge var när duktiga yttern Tobias Sandström vek in från vänster och sköt några decimeter utanför stolpen.
Istället kom avgörandet i 79:e minuten när Victor Vera Garcia servade Marcus Kettler ett friläge. KB-anfallaren lurade målvakten genom att peta bollen på ena sidan och springa på den andra innan han rullade in bollen i det tomma målet. Vilt jubel bland hemmasupportrarna och i praktiken en spik i bortakistan.
– Det var oerhört skönt att börja med en gedigen seger mot ett bra Hudiksvall. Vi startade väldigt lovande, tappade lite i mitten av första halvlek, ryckte upp oss före pausen. I andra tycker jag att vi kontrollerar matchen på ett bra sätt. Vi borde ha satt 2–0 tidigare med tanke på de öppna lägen vi hade, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget, men plussade extra för Pashang Abdulla och Marcus Kettler.
– Alla gör det bra, Viktor i målet är säker, backlinjen, mittfältet, kanterna, anfallet – alla. Pashang gör ett vackert mål och tog sig till en mängd lägen, vilket visar hur giftig han är. Kettler var outtröttlig med sitt slit och fick belöning med det eleganta 2–0-målet.
Nästa match spelas borta på söndag mot FC Gute från Visby.

Karlbergs BK–Hudiksvalls FF 2–0 (1–0)
Mål: 1–0 (6) Pashang Abdulla (Axel Wiorek), 2–0 (79) Marcus Kettler (Victor Vera Garcia).
Domare: Mohammad Dabestani.
Publik: 300 (på Stadshagens IP).