KB – IFK Aspudden-Tellus 1–3 (1–1)

kb-redMatchreferat 2015, Senior

mathiassundberg8-1
KB:s Mathias Sundberg i kamp med Aspuddenförsvarare. Till vänster syns Ivan Förlin. Foto: Anders Jansson

Stort spelövertag, många avslut och träffar i virket. Karlbergs BK föll ändå hemma mot IFK Aspudden-Tellus i lördags med 1–3.

Karlberg inledde matchen klart bäst och etablerade spelet på Aspuddens planhalva. Ledningsmålet kom efter en kvart när Jonathan Ederström tryckte in bollen efter en nickpassning från Mathias Sundberg.
KB fortsatte att styra spelet och skapa chanser. Första halvtimmen är bland det bästa laget presterat i år. Därför kom kvitteringen överraskande när Aspudden stack upp på en hörna och Joshua Adomako, den förre KB-spelaren, nickade in 1–1.

I andra halvlek var KB inte lika överlägset och Aspudden flyttade fram positionerna. Det var dock hemmalaget som hela tiden kändes giftigast. Christofer Garofalo hade det bästa läget att sätta 2-1 när han frispelades av Richie Ntirugulegwa, men avslutet gick en bit över.
Istället kom 1–2 med tio minuter kvar när en Aspuddenspelare i offsideläge tilläts fortsätta mot målet (linjedomaren vinkade vilket gjorde att alla spelare, även Aspuddens lirare stannade upp).
När KB flyttade fram och gick för en kvittering kom 1–3 på tilläggstid.
Aspudden spelade efter sina resurser och fick maximal utdelning. För KB handlar det om att resa sig så fort som möjligt.
KB spelar cupmatch mot Rinkeby United på onsdag på Stadshagen. Sedan väntar Värmdö borta i division 2 på lördag.

KB–IFK Aspudden-Tellus 1-3 (1-1)
Mål, KB: 1-0 (14) Jonathan Ederström (Mathias Sundberg).
Publik: 40.

FLER BILDER FRÅN MATCHEN

jawadlahlou5-1
Jawad Lahlou med bollen. Foto: Anders Jansson

jonathanederstrom3-1
Jonathan Ederström kontrollerar bollen. Foto: Anders Jansson

sebastiansilva5-1
KB:s Sebastian Silva är uppe i offensivt straffområde och jagas av en Aspudden-försvarare. Foto: Anders Jansson.

sebastiansilva6-1
Sebastian Silva är nära att trycka in bollen från nära håll. Foto: Anders Jansson

oskarsewerin2-1
Oskar Sewerin fick en huvudskada i första halvlek och utgick i paus. Foto: Anders Jansson