KB – IFK Haninge/Brandbergen 4–4 (1–1)

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK hamnade i tvåmålsunderläge i träningsmötet med Haninge/Brandbergen, men räddade oavgjort.

Både Karlberg och Haninge/Brandbergen drogs med skadeproblem inför mötet på söndagen, vilket gjorde att lagen saknade tongivande spelare. Haninge/Brandbergen, som förra året kavlade till division 2, släppte bland annat fram ett par spelare födda 1998.
Gästerna tog ledningen i den 21:a minuten då en frispark nickades i mål bakom KB-målvakten Paul Lindqvist.
Med tre minuter paus kom kvitteringen. Debutanten Cwa Rugumayo slog en passning i djupet, Mathias Sundberg vann duellen med försvararen och kunde behärskat rulla in 1–1.

I andra halvleken tog Karlberg ledningen med 2–1 när Christofer Garofalo pressade och skapade ett läge för Mathias Sundberg. Den senare spelade in till en fri Ömer Erdal som satte bollen i första hörnet.
Under en sexminutersperiod rasade dock allt ihop för KB. Tre mål av gästerna, alla utan chans för hemmamålvakten Rasmus Holst som ersatte Paul Lindqvist i paus, betydde att KB plötsligt låg under med 2–4.
Hemmalaget reste sig dock. Inhopparen Mathias Sundberg tryckte in 3–4 framspelad av Christofer Garofalo innan inhopparen ”Richie” Ntirugelegwa serverade Jawad Lahlou som placerade in 4–4.
Tvåmålsskytten Mathias Sundberg var bäst i KB. Yttern Ömer Erdal var också pigg.

Karlberg spelar seriepremiär 12 april kl 14 hemma mot Akropolis. Genrepet spelas på söndag borta mot Täby.

Karlbergs BK–IFK Haninge/Brandbergen 4–4 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (42) Mathias Sundberg (Cwa Rugumayo), 2–1 (53) Ömer Erdal (Mathias Sundberg), 3–4 (65) Mathias Sundberg (Christofer Garofalo), 4–4 (81) Jawad Youssef Lahlou (Richard Ntirugelegwa).
Publik: 40.