KB – IFK Lidingö 2–0

kb-redMatchreferat 2015, Nyheter

Karlbergs BK besegrade IFK Lidingö i lördagens träningsmatch på Stadshagen.

Karlberg tog tag i spelet direkt och styrde matchbilden. Division 4-laget Lidingö, som använde en fembackslinje, förlitade sig till omställningar och hade ett par vassa lägen i första halvlek när ett par långbollar rann igenom hemmalagets backlinje.
Karlberg tog dock ledningen efter cirka 35 minuters spel när Richard Ntirugelegwa hittade högerbacken Kalle Dahlberg i bra läge. Dahlbergs skott letade sig in i bortre hörnet.

I paus gjorde KB tre byten. Marcus Holm ersatte målskytten Kalle Dahlberg, Måns Sörensen (bilden) ersatte Edwin Ekholm i försvaret och Max Nordlinder ersatte Richard Ntirugelegwa på mittfältet.
I andra halvlek hade KB ännu större bollinnehav och Lidingö tröttnade ju längre matchen led. KB hade ett par lägen att öka på ledningen, bland annat ett stolpskott av David Lividikos, medan Lidingö hade något giftigt kvitteringsläge innan Andreas Vikström snodde åt sig bollen och fastställde 2–0 med några minuter kvar.
– Vi slarvade en del i passningsspelet i första halvlek och ibland var våra rörelser inte riktigt tajmade. Det medförde att spelet på sista tredjedelen inte riktigt stämde, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Men det blev lite högre tempo efter paus. Då tyckte jag även att försvarsspelet fungerade bättre, både det höga försvarsspelet och samarbetet i backlinjen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som lyfte fram två spelare:
– Jag tycker Viktor Segerström i målet gjorde säkra ingripanden, både när det gäller utrusningar och spel med fötterna. Måns Sörensen som kom in som mittback i paus gjorde en väldigt bra halvlek.

Nästa match spelas på lördag 21 februari hemma mot Sollentuna FK (avspark kl 10.00 på Stadshagen).

Karlbergs BK–IFK Lidingö 2–0 (1–0)
Mål: 1-0 (35) Kalle Dahlberg (Richard Ntirugelegwa), 2–0 (88) Andreas Vikström.
Publik: 20.