KB – IFK Lidingö 5–4

kb-redNyheter, Senior

KB vann avslutningen mot Lidingö

Karlbergs BK tog en ny trepoängare i sista omgången av division 2 norra Svealand. Matchen var betydelselös för KB som redan säkrat kvalplatsen medan IFK Lidingö kämpade för att klara Svenska cupen-plats.
KB-tränaren Kalle Karlsson gjorde tio ändringar i startelvan jämfört med det lag som besegrade IFK Mora helgen innan. Bland annat fick Dino Skaljic debutera mellan stolparna och Gabriel Krstic gjorde sin första start sedan övergången från BP U19.
Lidingö började bäst första fem minuterna men sedan tog KB över och Harry Pearse sköt 1–0 från distans. Fem minuter senare kom 2–0 på straff av Marcus Kettler sedan Daniel Da Silva blivit nergjord. Lidingö reducerade på straff genom Yaniv Segev, men kort före halvtid satte Daniel Da Silva 3–1 med ett fint skott i första krysset.

I andra halvlek fyllde Gabriel Krstic på med 4–1, hans första mål i KB-tröjan. Men matchen var inte över. Lidingö fick en ny straff sedan KB onödigt orsakat den i ett relativt ofarligt läge och med tjugo minuter kvar kom även 4–3 från gästerna efter en snabb omställning. När det återstod en kvart tryckte Viktor Johansson in 4–4 bakom KB-målvakten Dino Skaljic. Men KB skulle gå hem med segern. I den 84:e minuten sköt Daniel Da Silva ett lurigt skott som smet in vid första stolpen bakom Alexander Andersson.
– Det blev en händelserik match, tre straffar och nio mål. Inte riktigt så som matcherna brukar se ut mot Lidingö, men vi är nöjda med att vi fick göra fem mål, fina mål dessutom, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde trion Dino Skaljic, Daniel Larsson och Daniel Da Silva.

Karlbergs BK–IFK Lidingö 5–4 (3–1)
Mål: 1–0 (15) Harry Pearse, 2–0 (20) Marcus Kettler (straff), 2–1 (35) Yaniv Seger (straff), 3–1 (41) Daniel Da Silva (Harry Pearse), 4–1 (51) Gabriel Krstic (Harry Pearse), 4–2 (60) Yaniv Segev (straff), 4–3 (71) Rickard Bergman, 4–4 (77) Viktor Johansson, 5–4 (84) Daniel Da Silva (Harry Pearse).
Publik: 110 (på Stadshagens IP).