KB – IFK Mora 1–2

kb-redNyheter, Senior

Första förlusten kom mot jumbon

KB åkte på säsongens första förlust i lördags hemma mot IFK Mora. Serieledaren fick en drömstart när Pashang Abdulla gjorde 1–0 redan i fjärde minuten framspelad av Marcus Kettler.

KB dominerade stort och parkerade på Moras planhalva. Abdulla hade ytterligare något skott som blockerades och Herman Magnusson sköt ett skott över. Mora hade knappt varit på KB:s planhalva i den 20:e minuten när ett missförstånd i KB-försvaret gav Anders Johansson friläge och 1–1.
KB fortsatte att dominera. Victor Vera Garcia hade bästa läget att ge laget ledningen efter en individuell prestation men Lars Heens i Moramålet svarade för en fin räddning, en föraning om vad som skulle komma. Axel Wiorek fick också ett skottläge, men kom inte till avslut. Pashang Abdulla sköt ett skott som seglade mot bortre hörnet, Lars Heens slängde sig och limmade.
Istället kom 1–2 som en kalldusch när Anders Johansson helt ostört fick plocka ned ett inlägg och dunka in bollen i nättaket. En fin prestation av Moraanfallaren, men på tok för slappt av hemmaförsvaret. Pashang Abdulla hade sedan ett friläge sekunderna före vilan, men Lars Heens räddade.

I andra halvlek var det kontant press mot Mora-målet. Pashang Abdulla hade ett läge direkt i inledningen, men skottet räddades av en försvarare på mållinjen. Inhopparen Elias Hellgren Villegas nådde högst på Ludvig Brandimartis inlägg – Lars Heens svarade för en kanonräddning. På den efterföljande hörnan nickade Pashang Abdulla. Heens svarade för en vass reflexräddning. Ett par minuter senare kom den allra bästa kvitteringschansen. Victor Vera Garcia fick chansen att avsluta helt själv från nära håll, men Heens klarade igen med en enhandsräddning.
KB vaskade fram flera lägen, men antingen var ett Moraben i vägen eller så gick avsluten utanför målramen. Matchen slutade 1–2, KB:s första förlust för säsongen var ett faktum.
– Det känns surt, vi hade matchen i vår hand, och även om vi inte var bra i första halvlek var det helt ologiskt att vi låg under. Mora hade i princip tre chanser på hela matchen och gjorde mål på två av dem. Vi hade tillräckligt för att göra tre-fyra mål. I andra höjde vi tempot, men då hade deras målvakt en sån där dag när han var omutlig, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Förlusten innebär att Täby FK är ny serieledare i division 2 norra Svealand.

Karlbergs BK–IFK Mora 1–2 (1–2)
Mål: 1–0 (4) Pashang Abdulla (Marcus Kettler), 1–1 (21) Anders Johansson, 1–2 (43) Anders Johansson (Sebastian Mogren).
Publik: 147.