KB – IFK Österåker 4–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK besegrade IFK Österåker på lördagen med 4–0 (2–0). Tor Ranniste (bilden) hoppade in från bänken och satte ett hattrick.

KB tog direkt tag i spelet. Inför drygt 80 åskådare på ett soldränkt Stadshagen kom 1–0 redan i fjärde minuten. Ertan Özge drev upp bollen på högerkanten, väggade sig igenom och spelade in till David Lividikos som kunde stöta in bollen från nära håll.
– Ett väldigt fint fotbollsmål, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
KB fortsatte att spela bra och Mathias Karelius tvingade bortamålvakten till en kvalificerad räddning med ett skott efter inspel snett bakåt.
KB tappade koncentrationen efter cirka 20 minuter och IFK Österåker tilläts komma in i matchen och gästerna hade ett par farliga lägen att kvittera.
I den 33:e minuten kom istället 2–0. Mathias Karelius fick en djupledsboll och han serverade inhopparen Tor Ranniste. Den sistnämnde, som hoppade in förra helgen och räddade poäng med ett drömmål borta mot Uppsala-Kurd, hade bara att placera in bollen från nära håll.

I andra halvlek kontrollerade KB händelserna. Det dröjde till mitten av halvleken, minut 67, innan Tor Ranniste rann igenom och avgjorde tillställningen. Framspelad av Richard Ntirugelegwa var han iskall i friläget.
Tor Ranniste var inte nöjd. Med drygt tio minuter kvar fick han en fin passning av Mathias Karelius och satte behärskat in 4–0.
– Det var stabil insats av oss. Oerhört glädjande att målskyttet lossnade och kul för Tor att få sätta tre mål, säger Kalle Karlsson.
Nästa match spelas borta mot Enebyberg på lördag.

Karlbergs BK–IFK Österåker 4–0 (2–0)
Mål, KB: 1–0 (4) David Lividikos (Ertan Özge), 2–0 (33) Tor Ranniste (Mathias Karelius), 3–0 (67) Tor Ranniste (Richard Ntirugelegwa), 4–0 (79) Tor Ranniste (Mathias Karelius).
Publik: 82.

Seniorlaget tackar KB P07 Vit som var med vid samlingen och agerade bollkallar i samband med matchen!