KB – IFK Viksjö 6–1 (2–0)

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlberg körde över IFK Viksjö med 6–1 (2–0) på lördagen och klättrade till tredje plats i tabellen.

KB började sömnigt på Stadshagens IP och IFK Viksjö skapade tryck första minuterna. Viktor Segerström tvingades till en kvalificerad reflexräddning för att hålla tätt.
KB reste sig efter fem-sex minuter och Modou Gassama hade ett gyllene läge att ge laget ledningen. Anfallaren missade dock öppet mål efter inspel från Jawad Lahlou. Gassama tog dock revansch i den 13:e minuten. Framspelad av Teiwo Thompson sprang han sig fri och sköt in 1–0 i bortre hörnet.
KB dominerade första halvlek och hade flera gyllene chanser att öka på ledningen. Modou Gassama, Mathias Karelius och Andreas Vikström hade de bästa möjligheterna, men 1–0 stod sig till slutet av halvleken. Då fick Viksjö, från ingenstans, straff efter en olycklig situation där Jawad Lahlou fällde en bortaspelare.
Gästernas skyttekung Lorance Koria stegade fram, men Viktor Segerström räddade och ett par minuter senare lobbade Andreas Vikström vackert in 2–0 i 45:e minuten. Det skulle visa sig bli matchavgörande.

I andra halvlek förde KB spelet. Det dröjde till 66:e minuten innan 3–0 kom, då Andreas Vikström forcerade fram ett självmål från Viksjös försvarare. Under den perioden spelade KB bra fotboll och tre minuter senare satte Richie Ntirugelegwa 4–0 framspelad av Mathias Karelius.
Viksjö reducerade på straff i den 72:a minuten och hade en forcering under en intensiv femminutersperiod. Men KB stod emot den och i slutminuterna ökade Simon Karevik på till 5–1 innan inhopparen David Gustafsson krutade in 6–1.
– Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka efter förra helgens besvikelse. I vissa stunder spelade vi bra anfallsfotboll, sedan fanns det också tillfällen då vi slappnade av och bjöd på lite väl mycket, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han lyfte fram målvakten Viktor Segerström och yttermittfältaren Andreas Vikström.

KB spelar sista hemmamatchen i årets division 3-serie nästa lördag mot Foc Farsta kl 14.00 på Stadshagen.

Karlbergs BK–IFK VIksjö 6–1 (2–0)
Mål, KB: 1–0 (13) Modou Gassama (Teiwo Thompson), 2–0 (45) Andreas Vikström (Richie Ntirugelegwa), 3–0 (66) Självmål, 4–0 (70) Richie Ntirugelegwa (Mathias Karelius), 5–1 (89) Simon Karevik (Mathias Karelius), 6–1 (90+2) David Gustafsson (Mathias Karelius).
Publik: 50.