KB – IK Franke 4–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Första hemmavinsten för säsongen. Karlbergs BK tog en övertygande trepoängare i söndags mot IK Franke (4–0).

KB kom med den starka bortapoängen mot BKV Norrtälje i ryggen och målet var att ta första segern på Stadshagen i årets division 2-spel. Och så blev det.
Karlberg spelade stundtals riktigt bra i första halvlek och skapade en mängd lägen. Det dröjde till den 38:e minuten innan man fick hål på Franke. Då var det Alexander Kärki som vandrade förbi ett par försvarare och sköt lågt i bortre hörnet. Gästerna från Västerås hade en farlig chans med ett inlägg och styrning utanför och en straffsituation i slutet av halvleken, annars var det hemmalaget som stod för det mesta och bästa.

I andra halvleken var KB numret större. 2–0 kunde ha kommit när Sunday Abohwo frispelades och prickade stolpen. Istället kom det i momentet efteråt när Keivan Keshvarz fick drömträff på halvvolley och bollen seglade in i bortre krysset. Ett mål som påminde lite (nåja) om Steven Gerrards klassiska drömmål mot Middlesbrough (länk). Bara fyra minuter senare kom 3–0 då Sean Sabetkar nådde högst på en hörna.
KB hade chanser att öka på ledningen, men skärpan saknades. På tilläggstid fastställde inhopparen Andreas Flyckt slutresultatet till 4–0.
– Vi spelade väldigt bra stundtals. Utifrån matchplanen och rent speltekniskt är det en av de bästa insatserna under min tid i klubben. Vissa passningskombinationer höll väldigt hög kvalitet. Det man kan vara missnöjd med är effektiviteten. Vi hade 13-14 avslut bara i första halvlek och då borde vi ha gjort fler mål, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han hyllade hela laget för en stark insats och plussade extra för mittfältaren Alexander Kärki och målvakten Viktor Segerström.
– Kärki var väldigt bra igen och Viktor skötte spelet med fötterna på ett excellent sätt.

Karlbergs BK–IK Franke 4–0 (1–0)
Mål: 1–0 (38) Alexander Kärki (Sebastian Bergenheim), 2–0 (52) Keivan Keshavarz (Aaron Kabondo), 3–0 (56) Sean Sabetkar (Sunday Abohwo), 4–0 (90) Andreas Flyckt (David Lividikos).
Publik: Ca 200 (på Stadshagens IP).