KB – Järla IF 3–0

kb-redMatchreferat 2015, SeniorLeave a Comment

KB-Sparet_MochineEn tempofattig insats, men Karlbergs BK vann ändå träningsmatchen mot Järla IF på söndagen (3-0).

Karlbergs BK har tidigare under försäsongen besegrat tre division 4-lag. Mot seriekollegan Spårvägen blev det förlust, 3–4. Mötet med Järla var första testet mot division 3-motstånd.
KB styrde spelet i första halvlek, även om bollinnehavet inte ledde till så många solklara målchanser. Det dröjde till den 39:e minuten innan dödläget bröts. Atilla Köksal drev in bollen från vänsterkanten och tryckte in 1–0 med ett distansskott.
– Den höll ganska lågt tempo. Järla stängde ytor och vi försökte hitta luckor. Men vi fick spela runt ganska ostört, så det gick tyvärr inte så snabbt, säger KB-tränaren Richard Karlsson.

I andra halvlek var Karlberg tämligen överlägset. Järla hade något farligt läge, men då räddade Rasmus Holst som vaktade målet i andra halvlek.
– Vi såg tunga ut och spelade väldigt stillastående. Presspelet blev också passivt ganska tidigt i matchen. Men vi hade pratat om att vara noggranna i organisationen, både i anfall och försvar. Det tycker jag fungerade bra idag. Det gjorde att vi kunde kontrollera matchen och vinna den, ganska komfortabelt.
Jawad Lalou skapade återigen mycket och borde ha fått straff när han tog sig igenom och drogs ned. Istället avgjordes matchen med kvarten kvar när Filip Lagerstedt dundrade in 2–0. Inhopparen Amir Aram Mamali tryckte in 3–0 i den 83:e minuten.
Richard Karlsson lyfte fram två spelare ur mängden.
– Jag tycker att Mohcine gör en väldigt bra insats idag och Rasmus gör en stabil halvlek och håller nollan.

Karlbergs BK–Järla IF 3–0 (1–0)
Mål: 1–0 (39) Atilla Köksal, 2–0 (78) Filip Lagerstedt, 3-0 (83) Amir Aram Mamali.
Publik: 30.

/red