KB-jun – BK Gamla KB 2-1

kb-andersBK Gamla KB, Nyheter KB fotboll0 Comments

KB-Rotan_2013_Bo

Måns Sörensen som debuterade i representationslaget ifjol var kapten för juniorerna i träningsmatchen mot Gamla KB. Arkivfoto: Anders Jansson

KB:s juniorer tog sig an Gamla Karlbergare, till vardags i sexan, på Stora Essingen i lördags.

På det stora hela var det en välspelad och trevlig match där de gamla rävarna hade bollinnehavet och ungdomarna gjorde målen. Det var inte gott om målchanser men några mål blev det i alla fall.

I den 29:e minuten prickade Petter Falkenstrand in 1-0 för juniorerna efter ett skott av Zaki Hared och Petter väggspelade med stolpen, innan bollen slutligen letade sig in i mål.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Fem minuter in på den andra halvleken ökade a-lagsspelaren Bo Björkman på till 2-0 efter en stickare i djupet från August Thorell.

Fyra minuter senare revs Falkenstrand ner i straffområdet med straff som påföljd. Straffen missades dock och hoppet levde vidare för ‘gamlingarna’.

Trots stor speldominans för Gamla Karlbergare skapades inte många målchanser, därtill var ensamme anfallaren Jens Nilsson alltför ensam på topp.

Med cirka tjugo minuter kvar lyckades Nilsson i alla fall reducera till 1-2 men närmare kom Gamla Karlbergare inte.

– Det var en bra genomkörare för oss. Vi har kommit efter med träningen och det märktes på många att bolltouchen och konditionen inte var vad den borde, säger Kalle Karlsson, för dagen vikarierande tränare i Gamla KB.

– Vi gratulerar juniorerna till segern och hoppas få ett revanschmöte snart. Då hoppas jag att vi kan ställa ett mer slagkraftigt lag på benen, hälsar Karlsson efter matchen.

Det var på det stora hela en nyttig match för juniorerna att möta seniorspelare som inte satte fingrarna emellan. Juniorernas tränare Matte Eriksson kommenterar:

– En mycket bra match för oss som genrep inför JDM-matchen mot Hanviken på fredag. Vårt försvarsspel var bra, men vi behöver fila mer på vårt presspel och att få med kanterna i spelet.

/red