KB-jun – KB P 16 3-1

kb-andersNyheter KB fotbollLeave a Comment

KB-jun-KP95_DSC_2

P 16-lagets vänsterback Pa Assan Njie utmanar juniorerna. Foto: Jakob Sundin

I dag var det säsongspremiär för två KB-lag; nämligen juniorerna och P 16-laget. Och vilken premiär det blev. Det hör knappast till vanligheterna att svenska lag gör årets första matcher i kortbyxor, men det var strålande förutsättningar denna strålande marslördag på Stora Essingen.

När det gäller själva spelet så var det en typisk premiär. Första kvarten var inte mycket att hänga i julgranen. Passningarna var alldeles för korta och det berodde framför allt på att inget av lagen utnyttjade kanterna.

Successivt höjdes kvaliteten på spelet och P 16-laget stretade bra emot. I den 7:e minuten gjorde P 16-laget sitt första riktigt bra anfall och det resulterade direkt.

Niklas Å gjorde ett snyggt mål på långskott med assist från Axel. Juniorerna kvitterade efter en dryg halvtimme genom Petro Szoppe som stressade 98-ornas nya finländska målvakt Antton Asikainen till ett misstag. I övrigt stod dock Antton för en utmärkt insats.

Oavgjort i paus var rättvist.

I halvtid fick juniorerna en hårtork av sin tränare Matte Eriksson. Det gjorde tydligen susen för i andra halvlek kom juniorerna ut som ett nytt lag. Redan från första spark tog de tag i taktpinnen och var först på alla bollar.

Det dröjde dock till den 75:e minuten innan August Thorell kunde föra juniorerna till ledningen. Fyra minuter före slutet kunde sedan Abtin Aram fastslå slutresultat genom att prickskjuta 3-1 via stolpen.

Ett rättvis seger för juniorerna som i den andra halvleken visade att de, än så länge, är storleken större än 16-årslaget som inte riktigt orkade stå emot efter paus.

– Vi är nöjda med vår första match 2014, hälsar 16-åringarnas lagledare Karolina Lorentzi.

Juniorernas tränare Matte kommenterade så här:

– Vi var knappt på plan i första halvlek och bara en rejäl otur för den mycket duktiga 98-målvakten gjorde att vi kom undan med 1-1 i pausen. Andra halvlek blev lite bättre från vår sida, vi hade bollen men otroligt svårt att få den i mål.

Nästa helg tar 16-åringarna emot Mälarhöjden medan juniorerna möter division 6-laget Gamla Karlbergare.

/red