KB – Juventus IF 1–2

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK dominerade stort hemma mot Juventus IF men förlorade med 1–2.

KB, som vann i omstarten i onsdags borta mot Täby, fick en tung start på matchen. Redan i tredje minuten kom 0–1 sedan hemmalaget slappnat av vid en frispark.
Karlberg reste sig efter kallduschen och vaskade fram en rad chanser. Hemmalaget var överlägset spelmässigt och hade det inte varit för duktige Ciro Rodrigo Gonzaga i Juventusmålet hade KB minst fått in ett par bollar före paus.
– Vi spelade riktigt bra fotboll stundtals och hade säkert tio avslut. Målvakten gjorde ett par svettiga räddningar, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.
I andra halvlek var KB än mer dominant spelmässigt mot ett Juventus som backade hem och slog ifrån sig.
Nyförvärvet Moudou Gassama hoppade in i den 60:e minuten och bara tre minuter senare hade han legat bakom kvitteringen. Emrah Yildirim vann bollen på högerkanten och slog ett inlägg. Moudou vände bort en försvarare och sköt och Andreas Vikström slog in returen från nära håll.
Dessvärre var KB inte vaket efter avsparken och bara en minut senare kom 1–2.
KB tryckte på rejält sista 20 minuterna och skapade flera chanser. Mathias Karelius hade ett par avslut, David Lividikos sköt via Juventus-ben över från nära håll och Moudou Gassama var nära att trycka in en retur.
– Det var otroligt att vi inte fick med oss något från den här matchen. Det känns riktigt bittert. Vi har haft flera matcher i våras där vi har fört spelet och haft problem att få dit bollen, men det här var extremt.
Mittfältaren Keivan Keshavarz (bilden) höjde sig över mängden i KB. Även Emrah Yildirim svarade för en positiv hemmadebut.

Karlbergs BK–Juventus IF 1–2 (0–1)
Mål, KB: 1–1 (63) Andreas Vikström (Moudou Gassama).
Publik: 25.