KB – Karlslunds IF 4–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Modou Gassama har precis nickat in 3–2 för KB efter ett mönsteranfall. Foto: Lennart Sandahl

Karlbergs BK fortsätter att fälla lag i träningsmatchandet. På lördagen blev det en 4–2-vinst över division 2-laget Karlslunds IF.

KB fick en mardrömsstart i solskenet på Stadsagen då man tappade bollen och orsakade en hörna som gästerna nickade in redan i tredje minuten. Hemmalaget reste sig dock snabbt och i anfallet efteråt var det omvänt – Karlslund tappade bollen, KB ställde om snabbt om Keivan Keshavarz dundrade in 1–1 med ett distansskott. Då hade det bara gått fem minuter. Efter den darriga inledningen tog Karlberg över mer och mer och dominerade spelet i första halvlek. Mathias Karelius var nära att ge laget ledningen, men Karlslunds målvakt svarade för en fin fotparad.
Matchutvecklingen var liknande i andra halvlek. Karlslund tog ledningen med 1–2 då ett slumpskott överlistade Kevin Golestan i KB-målet. KB replikerade omgående när Modou Gassama sprang sig fri och ordnade en straff som Keivan Keshavarz förvaltade.

KB spelade stundtals bra i andra halvlek och 3–2-målet var ett finfint anfall där bollen gick som på ett snöre innan den hamnade hos högerbacken Sebastian Bergenheim. Denne slog ett perfekt inlägg som Modou Gassama nickade in nät. Knappt tio minuter senare placerade Sunday Abohwo in 4–2 efter att KB på nytt rullat upp gästerna och Adam Westin serverat Sunday i bortre ytan av straffområdet.
– Vi gjorde en i stora delar stabil insats. Vi behöver bli tajtare och mer slipade i vårt försvarsspel, men anfallsmässigt ser det intressant ut. Vi gjorde sju mål förra helgen. Nu gjorde vi fyra, men vi  skapade en mängd chanser i andra och kunde gjort fler mål, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Någon som förtjänar extra beröm?
– Adam Westin var planens dominant i mina ögon. Både publik och motståndarlagets tränare snackade om hans insats efteråt – det brukar vara ett kvitto på att en spelare varit bra. Han är en kombination av lirare och grovjobbare och där har han verkligen fyllt ett viktigt tomrum som fanns efter Filip Mårtensson som också var både en duktig fotbollsspelare och grovjobbare. Sedan var Sebastian Bergenheim bra på högerbacken och Sunday Abohwo gjorde ett nytt fint inhopp där han var involverad i mycket.

Karlbergs BK–Karlslunds IF 4–2 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (5) Keivan Keshavarz (Modou Gassama), 2–2 (49) Keivan Keshavarz (straff), 3–2 (61) Modou Gassama (Sebastian Bergenheim), 4–2 (69) Sunday Abohwo (Adam Westin).
Publik: 60 (på Stadshagen).