KB kom tillbaka – från tidigt underläge och en man mindre

Lennart SandahlNyheter, Senior

Efter den snöpliga förlusten mot Strömsberg (0-1) förra helgen kom KB till Norrtälje med revansch i sikte. Det började illa – för att sluta mycket bättre.

KB tog tag i matchen tämligen omgående, men utan att skapa några stora chanser. I stället kunde BKV Norrtälje, som slåss för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, slå till med ett slumpmål efter en fast situation.

BKV-spelaren sköt ett missriktat skott som landade på medspelares fötter. Denne gjorde det bra som direktskarvade mot mål, svårt att läsa för Viktor Segerström. KB växlade upp tempot och hamnade rätt i sitt presspel. Men efter 20 minuters spel skulle nästa motgång komma.

Gabriel Beckman kom in sent i en duell och domaren valde att visa det röda kortet. Uppförsbacke. Trots övertaget lyckades inte BKV skapa särskilt mycket framåt, samtidigt som KB inte var helt tajmade i sina omställningar.

I andra halvlek skulle det bli bättre ordning på det.

Från första minut kom KB ut som ett annat lag. Alenga Masimango var företagsam på sin högerkant och skapade oreda. Alan Naib kom till flertalet skottlägen. I den 52:a minuten skulle KB få en straff. 19-årige Arnold Kisisua Maya stal åt sig bollen, löpte loss och drogs ned bakifrån i straffområdet. Naib säker från 16 meter.

I stället för en BKV-dominans var KB sylvassa i omställningslägena. Christopher Redenstrand, Naib och inbytte David Lividikos hade alla ett par chanser, men det lilla sista saknades. BKV var inte ofarliga heller, framförallt sent i matchen. En stolpträff och en frilägesräddning från Segerström var deras bästa chanser.

1-1 med mersmak trots en man mindre får ses som ett klart fall framåt. KB ligger kvar som femma i tabellen med fyra matcher kvar att spela.

På lördag välkomnas supportrarna till Stadshagen igen. Då kommer serietvåan Karlslund, med förre KB-kaptenen Sebastian Bichler Bergenheim i laget och en annan gammal KB-spelare (Jonathan Ederström) som assisterande tränare, på besök.

Avspark 14.00. Entré 50 kr (kontant eller swish).