KB – Konyaspor 1-3

Thomas BahnsonMatchreferat 2015, Senior

Motvinden fortsätter för Karlbergs BK. På lördagen blev det förlust hemma mot Konyaspor (1–3) efter en rad missade chanser.
Karlbergs BK började lovande och hade kunnat göra 1–0 när Mathias Sundberg serverade Bryan Massa ett friläge från kanten i den tolfte minuten. Men Massa sträckte låret i bollmottagningen och avslutet hamnade utanför.
Under tiden som Massa haltade vid sidan av planen – och KB var decimerat till tio spelare – passade Konyaspor på att göra 0–1 genom ett skott i bortre hörnet. Ett par minuter senare tvingades Bryan Massa ge upp och ersattes av Mohcine Tichout.
Karlberg hade några vassa kvitteringschanser före paus medan Konyaspor träffade insidan av stolpen.
I andra halvlek förde Karlberg spelet och började vaska fram lägen. Tor Ranniste träffade ribban och hade ett annat avslut som strök stolpen. Men istället för 1–1 kom 0–2 sedan KB försvaret slarvat och bjudit gästerna på en passning utanför eget straffområde.
KB gav inte upp. Joshua Adomako träffade överliggaren igen. Det dröjde till 85:e minuten innan reduceringen kom genom Mathias Sundberg från nära håll. KB försökte få till en anstormning sista minuterna men Konyaspor fick omställningsläge och Özgür Yasar kunde rulla in 1–3 på tilläggstid.
– Både mot Aspudden och mot Värmdö tycker jag att vi förtjänade mer, men den här gången föll vi på grund av vår egen oförmåga. Vi satte inte våra chanser och bjöd motståndarna på deras andra mål på ett sätt som vi inte har råd att göra, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
I nästa match väntar Kvarnsveden på bortaplan.
Karlbergs BK–Konyaspor 1–3 (0–1)
Mål, KB: 1–2 (85) Mathias Sundberg.
Publik: 90.