KB – Konyaspor 7–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Sunday Abohwo har precis rullat in 1–0 för Karlberg i lördagens träningsmatch. Foto: Lennart Sandahl

Karlbergs BK bjöd på målfest i träningsmatchen mot division 2-laget Konyaspor i lördags.

KB åkte som bekant ur Stockholm Cup i tisdags efter 0–4 mot IFK Aspudden/Tellus. På lördagen reste sig laget i träningsmmötet med Konyaspor.
Sunday Abohwo gav KB ledningen redan i fjärde minuten. 2–0-målet var matchens delikatess där KB rullade upp motståndarförsvaret innan Modou Gassama placerade in bollen i bortre hörnet (se målet på KB:s FB-sida ).

Till andra halvlek genomförde KB ett målvaktsbyte, vilket betydde att Kevin Golestan gjorde säsongsdebut mellan stolparna. Modou Gassama sprang in med 3–0 direkt i inledningen och satte sedan 4–0 från nära håll sedan Sunday Abohwo träffat ribban med ett volleyskott. Konyaspor reducerade två gånger om inom kort tid, men KB ökade på till 5–2 från straffpunkten genom kaptenen Keivan Keshavarz och kunde öka på siffrorna på slutet genom nytt mål av Sunday Abohwo och inhopparen David Lividikos.
– Det var skönt att studsa tillbaka efter cupförlusten, även om det ”bara” var en träningsmatch. Det fanns mycket positivt att ta med: Vi gör sju mål och visar spets framåt; vissa kombinationer var en fröjd att se. Sedan fanns det också ögonblick då vi slappnade av, dels i första halvlek via ett antal bolltapp och under perioden då Konyaspor tilläts göra två mål inom några minuter, sa KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han lyfte fram fyra spelare lite extra:
– Det var flera som var bra. Försvararna Sebastian Bergenheim och Jawad Lahlou agerade stabilt. Sedan stack ju våra offensiva lirare ut. Modou, med sina tre mål, och Sunday (två mål och tre assist) var båda väldigt bra.

Karlbergs BK–Konyaspor 7–2 (2–0)
Mål, KB: 1–0 (4) Sunday Abohwo (Keivan Keshavarz), 2–0 (41) Modou Gassama (Sunday Abohwo), 3–0 (46) Modou Gassama (Adam Westin), 4–0 (52) Modou Gassama (Sunday Abohwo), 5–2 (69) Keivan Keshavarz (straff), 6–2 (75), Sunday Abowho (Andreas Vikström), 7–2 (80) David Lividikos (Sunday Abohwo).
Publik: 45 (på Stadshagen).

Se höjdpunkter från matchen på KB:s sida på Facebook.