KB kraschade ut ur Stockholm Cup

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK åkte ut ur Stockholm Cup på tisdagen efter 0–4 mot IFK Aspudden-Tellus.

KB, som vunnit fyra raka träningsmatcher på försäsongen, fick inte till det i årets första tävlingsmatch. Aspudden-Tellus från den södra division 2-serien tog ledningen efter knappa kvarten genom en hörna som skruvades direkt i mål, fortsatte med 0–2 efter ett snyggt anfall fem minuter senare och kontrade in 0–3 precis före paus. KB hade svårt att skapa chanser första halvtimmen mot ett kompakt Aspudden. Sista kvarten hade laget två giftiga lägen genom Mathias Karelius, ett skott som snuddade stolpen och ett friläge, men hemmalaget fick inte den reducering som hade gett kontakt.
– Vi förlorade mot ett, för dagen, bättre lag. Framför allt var de bättre och effektivare än oss i första halvlek där de sprang mer, vann fler dueller och agerade smartare än oss. Två av målen, det första och det tredje, var bjudningar från vår sida, men Aspudden gjorde det samtidigt bra, de var konsekventa i sitt spel, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Fem minuter in i andra halvlek kom 0–4 efter en hörna.
– I andra halvlek höjde vi oss och skapade tillräckligt för att göra två-tre mål, men det var inte vår dag. Det var inte en 0–4-match, men ofta får man vad man förtjänar och så var det den här gången.

Karlbergs BK-IFK Aspudden Tellus 0–4 (0–3)
Publik: 50 (på Stadshagen).