KB – Kristianopels GoIF 10–1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK bjöd på målfest på Cypern

KB har haft lite trögt med målskyttet på försäsongen. Men i lördags i träningsmatchen mot Kristianopels Goif under lägret i Ayia Napa blev det målfest.
Division 4-laget från Karlskrona hade inte mycket att sätta emot när KB la in högsta växeln från start. Efter drygt 25 minuters spel var ställningen 5–0 till KB. Kristianopels målvakt gav upp på grund av känning och då lånade laget en målvakt från KB:s bänk. Karlbergs Edvin Holst tog plats mellan stolparna hos motståndarlaget och bidrog starkt till att hålla nere siffrorna med några fina räddningar.
– Det var nyttigt att få en match och vi tackar våra motståndare som ställde upp med kort varsel. Det blev ett bra tillfälle för oss att öva anfallsspel. Första halvtimmen är vi nöjda med, sedan gick tempot ned, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

De offensiva spelarna fick möjlighet att hitta målkänslan. Pashang Abdulla gjorde fyra mål redan i första halvlek, Marcus Kettler två mål och två assist, Edvin Monemi tre assist, Daniel Da Silva ett mål och två assist och Alenga Masimango två assist. Daniel Larsson, uppflyttad från egna led, hoppade in och petade in matchens två sista mål.
Kalle Karlsson berömde mittfältaren Adam Westin, som hoppade in i andra halvlek, och forwarden Marcus Kettler.

Karlbergs BK–Kristianopel Goif 10–1 (7–0)
Mål, KB: 1–0 (6) Daniel Johnsson (Edvin Monemi), 2–0 (12) Marcus Kettler (Daniel Da Silva), 3–0 (13) Pashang Abdulla (Daniel Da Silva), 4–0 (17) Pashang Abdulla (Marcus Kettler), 5–0 (23) Pashang Abdulla (Gabriel Beckman), 6–0 (34) Pashang Abdulla (Edvin Monemi), 7–0 (40) Marcus Kettler (Alenga Masimango), 8–1 (73) Daniel Da Silva (Edvin Monemi), 9–1 (81) Daniel Larsson (Alenga Masimango), 10–1 (86) Daniel Larsson (Marcus Kettler).
Publik: 8 (i Ayia Napa, Cypern).