KB – Kungsängens IF 2–1

kb-redNyheter, Senior

KB fortsatte segersviten efter sent straffavgörande

Karlbergs BK fortsätter att hålla hårt i sin segersvit i division 2 norra Svealand. På lördagen utökades segerraden till åtta raka efter 2–1-seger mot Kungsängens IF.
Efter två raka bortamatcher var Stadshagen taggat för toppmöte när starka nykomlingen Kungsängen kom på besök. Kungsängen har inlett serien starkt och låg på andraplats fram till senaste helgernas nederlag. KB:s egna ultrassupportrar bjöd på tifo och bengaler, vilket ledde till ett kortare spelavbrott precis i inledningen.
KB var helt överlägset spelmässigt i första halvlek. 1–0 kom efter cirka 25 minuter men domaren dömde bort hörnmålet sedan assisterande domaren vinkat för offside, ett mycket tveksamt domslut enligt publiken som stod bra placerade. Istället kom ledningsmålet i 35:e minuten när Gabriel Beckman petade in en boll från nära håll. Hemmaledningen borde ha varit större, bland annat träffade Marcus Kettler stolpen, men gästernas målvakt Oguzhan Yildiz svarade även för ett par svettiga räddningar och höll Kungsängen kvar i matchen.

I andra halvlek blev Pashang Abdulla frispelad i 50:e minuten efter en läcker passningskombination men assisterande domaren höjde sin flagga – ett ännu mer omdiskuterat domslut då Abdulla såg ut att vara minst metern på rätt sida om offsidelinjen. Istället för 2–0 där fick gästerna straff i minut 53 när KB-försvaret misslyckades med att få undan bollen och Michael Jahn drog ned en Kungsängenspelare. Filip Ärlebrant dunkade dit straffen säkert i krysset.

Plötsligt fick Kungsängen energi och KB-dominansen kom helt av sig. Spelet hackade för hemmalaget samtidigt som Kungsängen skaffade sig ett par finfina chanser. Närmast var man med knappt tio minuter kvar då man träffade stolpen. KB hade också lägen men då var avsluten felriktade förutom när Edvin Monemi fick drömträff och tvingade Yildiz till att boxa bort bollen. I den 89:e minuten landade en boll i straffområdet, Pashang Abdulla snappade upp den, vände bort en försvarare och avlossade ett stenhårt skott. Yildiz svarade för en otrolig reflexräddning, men bollen gick upp i luften och när Edvin Monemi skulle nicka in returen från nära håll så blev han nergjord och domaren pekade på straffpunkten. Vilda protester utbröt bland gästernas spelare, men Abdulla behöll kylan och rullade in 2–1. Kungsängens mittback Tom Dahlström Skoug fick i samband med målet sin andra varning och blev utvisad.
– Sett till hela matchen var det rättvist att vi vann då vi var tämligen överlägsna i första halvlek och borde ha dödat matchen där. Sett till en period i mitten av andra halvlek kunde vi mycket väl ha förlorat. Då tappade vi greppet och slarvade enormt mycket. Men starkt att komma tillbaka igen och gräva fram ett segermål, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Första halvlek gör vi rätt saker, men saknar spets på sista tredjedel och i de avgörande momenten i straffområdet. I andra halvlek spelade vi stressat under en period och då var det egentligen ingen som nådde upp i normal kapacitet.
Mittfältaren Herman Magnusson höjde sig över mängden i hemmalaget. Nästa match spelas redan på torsdag på kristi himmelsfärd borta mot Kvarnsveden från Borlänge. Sedan väntar ny hemmamatch på söndag 2 juni mot Sundbybergs IK.

Karlbergs BK–Kungsängens IF 2–1 (1–0)
Mål: 1–0 (35) Gabriel Beckman (Herman Magnusson), 1–1 (54) Filip Ärlebrant (straff), 2–1 (90) Pashang Abdulla (straff).
Publik: 200 (på Stadshagens IP).

Foto (huvudbild): Anders Jansson